Любимите ни приятели от Фондация "Нашите недоносени деца" споделиха поредната емоционална история, която би докоснала сърцето на всяка една майка.

Приказна погача за внучката на певицата ДесиСлава

В своя разказ те ни разкриват чудото на прегърдката, но не каква да е, а онази, жадуваната - да можеш да прегърнеш бебенцето си в неонатологията. А когато мъничетата са две, има място в прегръдките и на мама, и на татко! Колко ли е хубаво за всички да изпитат това чувство.

Написаното продължава така: 

,,Благодарим на д-р Dessislava Radeva от клиниката по неонатология към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД, гр. Стара Загора, която сподели с нас тези прекрасни снимки на две двойки мънички близначки в прегръдките на родителите си.

Райна Караянева стана майка за втори път

Бебенцата са родени в 30 и 31 гестационна седмица и мама и татко имат възможност да се включат в грижите за тях с повиване и изваждане от кувьоза и обедното хранене с шише, редувано с хранене със сонда. 

Около 11% са недоносените бебета в България

Пожелаваме на тези мънички борбени момиченца да растат здрави и силни и скоро да бъдат и вкъщи, където ги очаква толкова много любов! Неонатологията към болницата в Стара Загора е сред отделенията, традиционно насърчават и кенгуру-грижата - така важната близост за недоносените бебета с родителите им след раждането.

В клиниката по неонатология в града се намират и две от 10-те семейни стаи, които Фондация “Нашите недоносени деца” е изградила  с помощта на дарители през последните години в различни градове в страната.''