Добрите новини ни намират винаги в правилния момент. Отправяме виртуален поглед към Lazar Radkov  и поредната история за недонодено бебенце, която той сподели във Фейсбук: 

,,Вчера в Гоце Делчев се ражда недоносено бебенце в ОСМИЯ месец. Бебе Билял е в тежко състояние и изисква СПЕШНА медицинска намеса. За щастие, преди няколко седмици #КапачкиЗаБъдеще дари транспортен респиратор на болницата, защото нямаха, а периодично им се налагаше да превозват бебенца в тежко състояние до София. Лекарите успяват да стабилизират бебенцето и го интубират - поставят го на машинно дишане. Трябва обаче да го закарат здраво до столицата. 

Д-р Найден Николов за важните изследвания по време на бременността

Тук транспортният респиратор влиза в действие и тръгва на първата си мисия. Бебе, респиратор и грижещите се за тях са внимателно натоварени на линейка и тръгват към София. Пътят, знаете, изобщо не е лек, но два часа и половина по-късно бебенцето е приетo от екип на СБАЛД "Проф д-р Иван Митев" по позната като "Педиатрията", за Болял са положени всички необходими грижи и днес от лекарите научихме, че малкият вече е в добро състояние.

Антония, родена 740 грама, стана на 12 години

Поредна успешна мисия, благодарение на лекарите и на всички, които помагат на "Капачки за Бъдеще" .