Щастлива развръзка. Молитвите на една майка бебето ѝ да получи шанс за живот бяха чути. За малкия Влад и битката му за здраво сърце от първата глътка въздух разказахa в „Темата на NOVA”. След месеци отлагане и чакане на опашка с още над 100 деца, неговият ред за операция в единствената детска кардиология у нас дойде. Срещаме ви отново със семейството и лекарите, които редом водят битката за детските сърца.

Доц. Мангъров предупреди за нова опасност от турбекулозата и морбили

Да роди Влад на Бъдни вечер е същинско чудо за неговата майка Валентина. Но след него предстои период на консултации с детски кардиолози, молитви и чакане, защото сърцето на детето ѝ работи по-различно. „Кръвният поток влиза и излиза от една и съща камера.

Незаконни осиновявания, донорство на яйцеклетки и привидни инвитро процедури

Докторите ми казаха да гледам да не започне да посинява - започне ли, значи е увреден белият дроб.  На 7 април ни казаха, че е за операция и ще ни извикат, но не ни извикаха. Май месец отидохме, но поради недостатъчност на персонала, който да се грижи за децата в интензивно отделение, операцията са отложи”, споделя тогава притеснената майка пред NOVA.

Лятната аптечка на д-р Цокова за спокойна почивка с деца

Седем месеца след като детето се ражда, в живота на Валентина отново се случва чудо – получава най-чаканото телефонно обаждане. Операцията била на 27 юли и продължила 7 часа. Детето е напълно възстановено и сърцето му работи нормално.

Източник: nova.bg