Малката Марти, за чиято операция  стотици се обединиха, за да съберат средства – вече е оперирана. И започва трудният път на рехабилитация. Но първата стъпка е направена. Това споделиха нейните близки.

5-годишно момиченце почина заради липса на противоотрова

„Операцията на нашата прекрасница, вече е факт! От тук нататък ни предстои много работа, но сме сигурни, че съвсем скоро Мартина ще започне да превзема детските площадки, разчитайки само на себе си. Благодаря на всеки един от вас, за това, че отворихте сърцата си и подарихте на момичето ни тичащите крачета, които заслужава всяко дете!“ – написаха те.

Мартина е родена преждевременно и в следствие на това получава кръвоизлив в мозъка, чиито последствия са нарушаване на двигателните функции и на година и половина и е поставиха диагноза ДЦП - спастична диплегия.

От шест месечна възраст Мартина ежедневно посещава рехабилитации. На 3-годишна възраст и беше направена операция за отпускане на мускулите на краката. Въпреки всички тези усилия и напредъка, тя все още не може да ходи самостоятелно. Надежда дава д-р Парк от детската болница в Сейнт Луис, САЩ и според него вероятността тя да бъде самостоятелна е много голяма.

Майка на близнаци се нуждае от лечение - за броени дни сумата е събрана

Точно за тази надежда хората се обединиха и помогнаха на семейството да събере необходимите средства.

А усмивката, изписана на лицето на малката Марти, е най-голямата награда! 

Източник и снимки: https://perniknews.com/