5-годишно момиченце почина в агония, след като лекарите не успяха да намерят и да ѝ поставят противоотрова. То бе ужилено от скорпион, а медиците не успяха да го спасят, тъй като нямали животоспасяващата противоотрова.

Малката Джамили Витория Дуарте беше откарана по спешност от майка си в медицинския център Вила Кристина в Пирасикаба, Бразилия. Детенцето е било ужилено от жълт скорпион.

В екстремните горещини спасиха бебенце, заключено в кола

Жълтият скорпион, който се храни с насекоми като термити и хлебарки, е най-смъртоносният вид в южноамериканската държава.

Когато майката Патрисия я закарва по спешност в болница на 11 август, тя е държана да чака един час в спешното отделение. След като медиците признали, че нямат подходящия серум, за да я лекуват, Джамили била откарана по спешност във втора болница.

Лекари спасиха недохранено бебе в тежко състояние

Разбитата ѝ майка казва, че когато стигнали до втората болница, Джамили вече била в агония. Тя умира само часове по-късно, въпреки че ѝ е бил даден все пак серум, според местните медии.

Съкрушената ѝ майка споделя: „Когато пристигнахме в Санта Каса, беше трудно да намерят вената ѝ и тя се влоши. Около 2:00 часа сутринта тя се влоши още повече, започна да получава сърдечен арест и почина около 8 сутринта."

Лекари спасиха окото на дете, пострадало при игра с лък

„Ако бяха казали веднага, че нямат серума, щях да отида веднага в болницата в Санта Каса с дъщеря си”, допълва Патрисия.

 Тя  пристигнала в здравното заведение с писъци, отчаяна. Всички били парализирани. Казали, че детето и е ужилено от скорпион, но са се държали спокойно.

Местните медии потърсили отговор от официалните лица за липсата на серум в първата клиника, но такъв не получили.

26-годишна родилка почина в Благоевград

След трагедията, държавният секретар по здравеопазването на Бразилия разпорежда разследване на случая. Разследването на смъртта на малката Джамили продължава и в момента.

Източник: https://telegraph.bg/