Семейство от Южен Тексас заключи ключовете в колата си заедно с бебето си, а няколко минувачи се притекоха на помощ, за да извадят детенцето здраво, съобщава Fox News.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Жегата, завладяла голяма част от САЩ, за малко да се превърне и в смъртоносна за бебе, показва видео, добило огромна попуряност. На него се вижда как група хора трябва да пробият предното стъкло на колата, за да спасят дедето, след като преди това случайно е заключено вътре в колата, а там са забравени и ключовете. И докато това бебе беше спасено и се смята, че е добре здравословно, инцидентът подчертава колко катастрофални могат да бъдат екстремните горещини в паркирани превозни средства.

Лекари спасиха недохранено бебе в тежко състояние

Екстремните горещини са убиец номер 1, свързан с времето в САЩ. Дори когато температурите навън изглеждат относително ниски в сравнение с това, което се наблюдава през последните седмици, паркираните превозни средства по правило се превръщат в горещи пещи под слънчевите лъчи.

Спасено бебенце с дихателни проблеми - отново с помощта на Капачки за бъдеще

"Автомобилите могат бързо да се нагреят до опасни температури, дори и с отворен прозорец“, казват експертите. "Докато всеки, оставен в паркирана кола, е изложен на риск, децата са особено изложени на риск от получаване на топлинен удар или смърт“, предупреждават лекари.

Източник: https://www.focus-news.net/