Лазар Радков, съцето и душата на инициативата ,,Капачки за Бъдеще’’сподели в своя личен Фейсбук профил поредната добра новина, доза щастие, която ние представяме и на вас:

Дария - дългоочаквана рожба, родена след рискова бременност

,,Днес линейката на #КапачкиЗаБъдеще за пореден път помогна да бъде транспортирано и спасено бебенце в нужда, което имаше проблеми с дишането .... този път в линейка бях и аз и ще ви разкажа от първо лице какво се случи.

На какво се дължат спонтанните аборти?

Събудих се към 5:20, измих се, оправих си багажа, тръгнах към 6 и нещо от София и 7:30 бях в Спешна помощ в Пловдив за началото на смяната. Този ден щях да помагам на опитната д-р Сара Ал Юсеф и да се уча от нея. Запознахме сме преди няколко седмици в студиото на Нова, след като тя беше изродила бебе в линейка, а аз дори не бях имал време да се избръсна. Та, почна смяната, ходихме да помагаме на лежащи на улицата хора, хора с паник атаки, с високо кръвно, хора за невролог, хоидхме на верижна катастрофа - за радост, без жертви и сериозни наранявания, ходихме да преглеждаме и арестанти в едно от районните полицейски управления. Нормален ден в Спешна помощ като цяло.

След 8-годишна борба за бебе три сърца туптят в утробата на мама

Някъде към пет без нещо в координационния център постъпи сигнал от родилното в Първомай, че новородено бебенце има проблеми с дишането и има нужда от транспорт и специализирана грижа в Пловдив. Колегата парамедик Иван Лесов - най-опитният с апаратурата на линейката на "Капачки за Бъдеще" и човекът с най-много куросве на нея започна да я подготвя, а аз смирено попитах, дали мога да помогна. Иван ми рече - наораво идвай и подпали гумите! (съжалявам, д-р Ст., това е истината).

Камелия и Цветин - щастливи родители на спокойно бебе

Нямаше време за губене! Лесов все Пловдив от единия край до другия на сирени за точно 7 минути. На 20-тата минута вече влизаше в Първомай, до който по това време. А денонощието се стига за час. Имам видео, ще го кача тези дни, за да видите с какво трябва да се справят хората, управляващи линейка и как този път пловдивчани - моите скъпи съграждани <3 - се държаха изключително адвокатно на пътя! <3

На минута 24 вече бяхме в родилното отделение в Пъромай и заварихме малкото човече в кувьоза, който дарихме на отделението през 2019 г. Лекарите и акушерките казаха, че кувьозът е СУПЕР и им е върши чудесна работа и е помогнал на стотици бебенца вече <3

Нямаме обаче време за губене! Качихме бебенцето в транспортния кувьоз, Лесов му пусна кислород и заедно с педиатъра д-р Хаджиев, анестезиолога д-р Кериков и медицинската сестра Николова тръгнахме наобратно.

Час и двадесет минути след тръгването ни от ЦСМП ПЛОВДИВ, бебенцето беше пристигнало успешни в УМБАЛ св. Георги, неонатолозите го бяха поели, ние се бяхме прегърнали с медиците от Първомай и си бяхюе пожелали да се виждаме само по подобни положителни повиди.

Чудото се случи - бебе Кристин има ново сърчице, което работи добре

Защото кофти случаи че има винаги, но благодарение на хора като парамедикът Иван Лесов, медиците от Първомай и неонатолозите от УМБАЛ-а плюс всички хора помогнали кувьозът в Първомай и линейката в Пловдив да станат реалност, това детенце днес ще има шанс да живее, да расте, да се развива и да бъде…”