Двама полицаи помогнаха на бременна жена, която едва не роди в задръстване в микробус на оживено кръстовище. Униформените ескортирали раждащата жена по спешност до болницата с включена звукова и светлинна сигнализация.

БебеБум в МБАЛ Тутракан - 223 бебета от 216 раждания

Младшите инспектори от Трето РПУ-Пловдив Ради Андреев и Венцислав Добрев  извършвали обход с патрулния автомобил, когато в час пик попаднали в огромно задръстване заради ремонт. Изведнъж от колоната се появил мъж, който слязъл от микробус и притеснен се приближил към полицейската кола.

Д-р Макенджиева: Бебетата до 6-месечна възраст не трябва да бъдат излагани на слънце

Без да се двоумят, униформените информират дежурната оперативна в полицията и искат разрешение за осигуряване на коридор на микробуса с раждащата жена, за да премине през трафика и да стигне до болницата.

Мама Галена, която роди своите близнаци нормално

"Включихме светлинна и звукова сигнализация, при което колите се отдръпнаха и ние карахме напред, а господинът караше с буса зад нас", разказа Добрев. За 10-15 минути стигат до болницата. Пред болницата лекарският екип от АГ-отделението очаквал бременната жена и поел родилката. Пред NOVA съпругът ѝ обясни, че жената му е получила кръвоизлив и за това същия ден тръгнали към болницата, 25 дни преди раждането.

КАЛКУЛАТОР ЗА ТЕРМИНА

"По спешност директно на секцио се роди детето, но екипът много бързо е действал. Аз нали нямах допир вътре и след половин час ми казаха честито, имате си момченце. Всички са добре. Ако не бяха двамата полицаи да ни съдействат помощ, може би на 90% щяха да бъдат с фатален край и майката, и бебето", разказва Ангел Боянов.

Ива се ражда едва 700 грама, но след дълга борба, вече е у дома

Директорът на пловдивската полиция заяви, че за постъпката си двамата полицаи ще бъдат наградени. "Обществото вече ги награди. Чисто така моралният акт на възхищение, на одобрение от тяхната постъпка може би е достатъчен, за да затвърди още повече доверието към инстутцията , а иначе в прфесионален план има така ред, при който те наистина ще бъдат наградени", заяви Васил Костадинов директор на ОД МВР-Пловдив.

Източник: nova,.bg