,,Пълна натовареност и висока успеваемост, така може да се определи работата на Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ-Тутракан'', споделят във Фейсбук от лечебното заведение. Статистиката за първото шестмесечие на 2023 година е доказателството за това - 223 бебета от 216 раждания! 123 са момчетата, 100 - момичетата, а 7 са двойките близнаци.

Мама Галена, която роди своите близнаци нормално

За сравнение, за същия период през 2022 г. там са родени 218 бебета. 25 са бебета от община Тутракан - 16 са от града, а 9 - от селата. 24 са бебетата от община Главиница. За поредна година Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ-Тутракан е предпочитано за проследяване на бременността и раждане от жени от цяла България.

Бебето в утробата много ясно усеща, ако не е желано

Данните сочат още, че тук са родени 53 бебета от Силистра, 50 - от Разград, 31 - от Русе, 9 - Варна, по 6 от Шумен, Добрич и Търговище, 4 - от Велико Търново, по 2 - от София и Бургас, и още - от Стара Загора, Пловдив, Сливен, Ямбол, Ловеч и др.

Лекари спасиха 9-годишно дете с рядък тумор

 

Асистирана репродукция или инвитро оплождане е приложено при 15 от родилките, а резултатът - 20 бебета. Оперативната дейност е в пълен обем в отделението, наблюдението на патологични бременности - също.

На снимките:

30-годишната Гюнюл Сали Алиш от с. Боил, община Дулово, която на 19 юли т.г. роди третото си дете - 4-килограмово момченце. Тя благодари от сърце на целия екип на отделението за професионалната работа и голямото внимание.