Това е малката Ива, която показа на всички, че чудесата се случват. Тя се рavda на 3 април в незавършена 25-а г.с. от бременността. Нейната майка Атанаска има една напълно нормална и безпроблемна бременност до момента, в който получава контракции и разкритие на твърде ранен етап.

БебеБум в МБАЛ Тутракан - 223 бебета от 216 раждания

Веднага е приета в болницата и екипът от специалисти, прави опит бременността да бъде задържана, но малката Ива е твърдо решена да се появи на бял свят. С тегло едва 700 грама, борбата за живота ѝ се мести в интензивния неонатологичен сектор на болница „Селена“ и продължи цели 110 дни. Дълги дни и нощи, в които неонатолозите полагат непрестанни грижи, за да може чудото да бъде реалност.

Мама Галена, която роди своите близнаци нормално

Днес Ива вече е 2040 г. - достатъчно голяма, за да се прибере при родителите си и своята кака Борислава, само няколко дни след 17-и юли – датата, на която е трябвало да се роди. ,,Разделихме се с нея с много усмивки и огромна удовлетвореност. А родителите ѝ обещаха всяка година да идват, за да показват колко е пораснала'', споделят от АГ Селена.

Психолози споделят: Ембрионът чува и вижда образи, изпитва и изживява различни чувства

„Благодарим на целия неонатологичен екип, който се грижеше за нашето бебе и ни вдъхваше много спокойствие. Надяваме се нашата история да даде надежда и сила на някого, който преминава през подобно изпитание.“ - с тези думи родителите напускат болницата.

КАЛКУАЛТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Пожелаваме на Ива щастливо детство и живот, изпълнен с малки и големи чудеса. А на семейството ѝ - много прекрасни моменти заедно.

Източник и снимка: ФБ УСБАЛАГ Селена