Барокамера за терапия на деца с увреждания чрез кислород под налягане получи като дарение Дневният център за деца с увреждания и техните семейства в Хасково.

Апаратът бе приет в социалната институция в присъствието на изпълнителния директор на Национален фонд "Свети Никола" Недка Младенова, който е осигурил средствата и е предоставил техниката. 

БебеБум в МБАЛ Тутракан - 223 бебета от 216 раждания

"Тя ще осигури терапия и лечение на наши малки потребители с различни болести - неврологични, ревматични, детска церебрална парализа, аутизъм, разстройства на развитието", каза управителят на центъра Невена Желязкова.  

Отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас получи ценно дарение от младоженци 

Камерата е с капицетат едно дете, но при по-малките те могат да влизат с придружител. Престоят в нея позволява използванено на електронни устройства. Персоналът вече е обучен за работа с апаратурата. Тя е първа по рода си в областта.

Лекари спасиха недохранено бебе в тежко състояние

"Отне ни малко повече от година време, за да наберем необходимата сума от 27 хил. лева", сподели Младенова. По нейните думи това е четвърта барокамера, която благотворителната организация дарява, а амбицията е била техниката да бъде разпределена в различни региони на България. 

Източник и снимка: https://dariknews.bg/