Младото семейство Радина и Стефан Събеви отказаха цветя на сватбата си в помощ на Отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас. Младоженците помолиха гостите си да отделят сумите в кутията „Кауза вместо букет“.  Седмица след сватбата им в Поморие, дарението е предадено на началника на Отделението д-р Стилияна Томово. Сумата ще бъде използвана за закупуване на монитор за наблюдение на настанените в интензивно отделение недоносени бебета. Това съобщиха от УМБАЛ – Бургас.

Кръвен тест показва още в ранна бременност има ли плода генетични увреждания

Въпреки че живеят и работят в Германия, Радина и Стефан се връщат в България за сватбата и за каузата, която са решили да подкрепят – подпомагане на медиците в ежедневната им трудна битка за живота на недоносените бебета.

5 аспиратора за недоносени бебета получи като дарение УМБАЛ-Бургас

Д-р Стилияна Томова сподели, че благодарение на дарителите успяват периодично да обновяват апаратурата и да работят със съвременна техника.

БебеБум в МБАЛ Тутракан - 223 бебета от 216 раждания

"Сега е сезонът на сватбите и много бих искала тази кауза да се подкрепи и от други млади семейства. Вече имаме няколко двойки, които решават да даряват средствата от букетите на нашето отделение" – добави още тя.

Източник и снимка: https://www.zdrave.net/