Близо 3000 деца, родители и специалисти са получили подкрепа от Фондация „За Нашите Деца“ от началото на 2023 г. в рамките на 5 хиляди реализирани дейности.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

„Щастливи сме, че активната работа на екипа ни успя да докосне световете на толкова много деца, семейства и професионалисти. Ключов момент от дейността ни е и разширяването на партньорствата с нови общини в областите София и Пловдив. До края на годината се стремим да реализираме още инициативи в подкрепа на ранното детско развитие“, споделя изпълнителният директор на организацията Мариана Тасева.

„В рамките на първите 6 месеца организирахме и редица събития и кампании като „Оборище дарява“, „Приказка за децата на Пловдив“, празници за малчуганите за 1 юни. Предстоят ни нови 6 месеца на надграждане и развитие“, допълни Тасева.

Момиченце на годинка бе спасено след прием на миша отрова

Само за няколко месеца специалистите на фондация „За Нашите Деца“ подкрепили 1579 деца и 1163 родители. Над 500 души са взели участие в специализирани обучения и семинари, а 31 семейства са се включили в кандидат-осиновителните курсове. На 375 семейства са предоставени хуманитарни продукти като храна, хигиенни материали, дрехи, учебни пособия, медикаменти и други.

В Русия засилват контрола върху абортите

Извършени са 5 успешни превенции на изоставяне на новородени от биологичните им родители. 7 деца са настанени в приемни семейства, като подкрепа от фондацията получават общо 23 деца в 18 приемни семейства. 10 са получили грижа в Детската къща към организацията, а две от тях са осиновени.

Пъпната връв - първата осезаема връзка между майката и бебето

36 деца продължават да посещават ежедневно Дневния център „Развитие“, в който се предоставя комплекс от услуги за стимулиране на развитието им, както и осигуряване на цялостна грижа за тях.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„Работата с деца с трудности в развитието изисква голямо търпение и нагласа към дългосрочност в процеса на подкрепа. Например, при дете с детска церебрална парализа, дори само частично развитие на захвата на ръката е повод за радост у специалистите. Установяването на очен контакт с дете с разстройство от аутистичния спектър също може да изглежда за някой като нещо незначително, но за нас това е стъпка напред.  Усилията ни са в посока да подкрепим всяко едно дете да разгърне своя потенциал, доколкото състоянието и спецификата му го позволява“, казва Деница Климова, ръководител на Дневен център.

Източник: https://www.plovdiv-press.bg/