22 000 лв. събра онлайн търг на страницата на фенове на ЦСКА - "За нашата родина, за нашите деца" във фейсбук. Средствата са за лечението на 3-годишната Симона от Габрово. Този път бе поставен и рекорд! Благодетел плати 20 000 лв. за фланелка от екипа на Димитър Бербатов, с автограф, от сезон 2010/11 г.  В този сезон Бербо отбеляза хеттрик срещу Ливърпул, вкара 5 гола в един мач срещу Блекбърн, става голмайстор на Висшата лига, а отборът му Манчестър Юнайтед печели Висшата лига и играе финал с Барселона в ШЛ.

Кардиохирурзи спасиха 8-годишно дете с вродено сърдечно заболяване

Събраните от търга 22 000 лв. за преведени по сметка и необходимата сума за операцията на 3-годишното момиченце са почти събрани. Остават още около 10 000 лв. и то може да замине с родителите в Германия. Лечението в болницата там ще струва 110 000 лв., непосилна сума за семейството на момиченцето.

"Преди дни приключи нашият търг в подкрепа на малката Симона от Габрово, победителят в него пожела да запази анонимността си, а сумата, която дари и смятаме за рекордна такава за мачова фланелка е на стойност 20 000лв! И това не е всичко, човекът реши да дадем фланелката на следващият наддал с най-голяма сума в търга и така фланелката бе спечелена за 2000 лв.! Искаме да благодарим от сърце на нашия анонимен дарител от името на семейството на Мони, както и на всички останали, които подкрепиха кампанията!!!", изразяват признателността си организаторите на търга.

3-годишната Симона е от Габрово и страда от обструктивна хидроцефалия и церебларен тумор. Целият свят на семейството се преобръща миналата година. Както спи, Мони получава гърч. Веднага е откарана в болница, направен е скенер, а изследването показва, че момиченцето има тумор в мозъка.

На 25.09.22 г. е приета по спешност в УМБАЛ “Свети Иван Рилски” гр.София. На следващия ден е първата операция, а два дни след това и втората. И двете са били изключително тежки, но Мони показва колко много сила за живот има.

Апел за помощ - 5-годишният Джони да бъде здрав

На 8 ноември детето преминава и през третата си операция. След приключване на курса химиотерапии в България, Симона ще продължи своето лечение в Германия.

Желаещите да помогнат Симона да живее, могат да го направят на:
Дарителска сметка:
титуляр - майка Йоана Христова-Пенковска
IBAN BG09 FINV 9150 1317 684533 BIC FINVBGSF
Първа Инвестициона Банка
PAY PAL Yoana Stoyanova Hristova
ioana17779@gmail.com
BG63BPBI79311028600101
Йоана Стоянова Христова
Пощенска банка

Източник си нимки: https://stolica.bg/