Южнокорейска зоологическа градина обяви раждането на две гигантски панди близнаци - първите, които се раждат в страната, което предизвика вълнение в интернет.

Дарин е дар, роден след две загуби и купища изследвания

Женските близнаци са родени в увеселителния парк "Евърленд" близо до столицата Сеул в петък, разкри зоопаркът във видеоклип, публикуван в канала му в YouTube.

Да помогнем на Ивайла да оздравее

Във видеото, качено във вторник, се вижда как майката Ай Бао ражда и се търкаля из клетката си, преди да се появят на бял свят двете малки панди. Първото близначе е с тегло 180 грама, а второто - 140 грама, съобщиха от зоопарка.

"И майката, и близнаците панди са в добро здравословно състояние", се казва в изявление на представител на зоопарка. "Ай Бао се грижи добре за малките си, като използва опита си с Фу Бао".

Четири сестри, бременни едновременно

Фу Бао - родена през юли 2020 г., е по-голямата сестра на близнаците и първата гигантска панда, родена в Южна Корея чрез естествено размножаване.

Видеоклипът на раждането на близнаците в YouTube има 640 000 гледания, откакто е качен. Ай Бао и бащата Ле Бао пристигнаха в Южна Корея през 2016 г. като държавен подарък от китайския президент Си Дзинпин.

Китай отдавна прилага "дипломация на пандата", като подарява животните на различни държави, често с цел постигане на целите на външната си политика.

Източник: darik.bg