Една музикална нота тръгва по следите на великите композитори и техните произведения, потънали в мъгла от модерни интерпретации. Името й е Нотичка, а по пътя й я води Сол Ключ. Той вярва, че можем да открием великите композитори, само ако слушаме музиката им – истинска, така както те са я създали. Нотичка изживява вълшебни приключения в живия свят на класическите музикални творби и ги споделя със своите зрители – деца и техните родители.

10 бюджетни продукта за дома, без които не можем

„Приключенията на Нотичка“ е поредица от музикално-образователни спектакли, предназначена за деца над 5 години. Целта й е да запознава малките зрители с най-значимите произведения на класическата музика, като едновременно с това възпитава у тях умението да се наслаждават на изпълнението на музикантите на живо. В премиерния спектакъл Нотичка ще търси музиката на Волфганг Амадеус Моцарт. В пътешествието й са включени откъси от най-известните произведения на австрийския композитор - Симфония №40, Малка нощна музика, операта "Вълшебната флейта".

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Музиката ще бъде изпълнена от струнен квартет от брилянтни български музиканти - цигуларите Ивайло Данаилов и Веселин Димитров, виолистката Илина Илиева и виолончелистът Петър Кушлев. Ариите от „Вълшебната флейта“ са поверени на оперен дует от китайски певци – сопранът Сия Юсин и баритонът Лиу Юхан.

„Приключенията на Нотичка“ е наследник на поредицата „Концерти на възглавници“, която в продължение на 12 сезона радва хиляди семейства с богат избор от класически произведения, изпълнявани в непринудена обстановка на избрани сцени в няколко български града. Новата поредица е проект, продуциран от Sofia Art Institute.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Актьорски състав:
Марина Фърцова (в ролята на Нотичка) и Михаил Сървански ( в ролята на Сол Ключ)

Драматург: Любомир Любенов
Режисьор: Людмила Стоин
Сценограф: Юлияна Войкова-Найман
Дизайн на плаката: Valeria Valencer

Билети от EPAYGO: https://bit.ly/49oN5yl и на касите на EasyPay