Близнаците са дар от Бога! Да, те често са сбъдната мечта, но и голямо предизвикателство за мама и тати. Многоплодната бременност крие известни рискове и бъдещата майка трябва да бъде особено внимателна в проследяването ѝ. В много случи обаче всичко протича леко, неразположенията са малко, а на финала две здрави бебета показват колко са силни, плачейки шумно.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Огромно щастие е да прегърнеш рожбата си, а какво ли се случва, когато щастието бъде умножено по две. В “Майчин дом” често стават свидетели на този сладък момент, в който две новородени бебета прегръщат мама за първи път. А през март това се случва цели 16 пъти. Да, точно така - 16 двойки близнаци проплакват в пролетния месец под покрива на болницата. Ето и какво споделят от екипа: 

"Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” отново отбелязва своеобразен рекорд с 16 двойки близнаци, родени през месец март.

Две двойки близнаци, заченати инвитро, са проплакали в Пловдив

Общо 273 здрави бебета са родени през март 2024 в СБАЛАГ “Майчин дом”.

Честито на щастливите родители и благодарност, че се довериха на професионализма на акушер-гинеколозите, анестезиолозите, неонатолозите, педиатрите и акушерките, които работят в най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас!!"

Близнаци се родиха с помощта на инвитро програмата на Столична община

Поздравяваме семействата за двойната им радост и желаем в дните им да има богата палитра с топли емоции и вълнуващи мигове на споделеност.