След раждането жените се изправят пред множество предизвикателства, включително и това как да се върнат във форма, да се чувстват уверени и в хармония със своето тяло.

За немалка част от дамите този процес се оказва изпълнен с въпроси, страхове, неуспешни опити и чувство на вина. Истината е, че ако мотивацията срещне правилния съмишленик, забележителните резултати няма да закъснеят.

Темата е гореща, затова подготвихме насоки и ценни съвети към майките, които искат да се чувстват красиви, здрави и да имат енергия:

1. Дайте си време

Тайната се крие в търпението. Времето не е враг, а приятел, когато се научим, че с постоянство и правилни усилия, можем да постигнем своята цел. След бременност тялото се нуждае от приемане, разбиране, грижа. Не се стремете да постигнете всичко наведнъж. Постепенно ще се адаптирате към новата роля на майка, възвръщайки своето старо Аз и то ще бъде по-прекрасно от всякога.

2. Започнете с леки упражнения

Как, какви, кога и колко да бъдат упражненията? Искате да спортувате, но нямате възможност да стигнете до залата… Да, подкрепата в лицето на верен другар е безценна. За щастие, такъв съществува и е на ваше разположение във всеки удобен момент. Нужни са ви само интернет и спящо (или пълзящо) бебе + настроение. Запознайте се с платформата FlexyFit, дами!

В нея ви очаква неограничен достъп до богато видео съдържание, разработено от опитни инструктори. Внимание: там ще откриете специална програма за възстановяване след раждане, създадена на няколко нива, с прогресиращо натоварване.

Любимата ни част FlexyFit е и серията, посветена на дами, които са родили оперативно, защото е изцяло съобразена със спецификата на възстановяване след секцио. Какво да очаквате, ако сте абонати на приложението?

Първо - ,,спорт у дома‘‘ с най-богато съдържание на български език. Второ - място с най-популярните и нови стилове йога, фитнес, HIIT, кардио, пилатес и още, и още… И трето – удобство, професионализъм, високо качество на тренировките и видеата. Не на последно място напомняме и необходимостта вашият лекар да даде зелена светлина за повече динамика, движение и спорт.

3. Храната е моето лекарство

Ще повторим, че намаляването на теглото след раждане трябва да бъде постепенно и изисква определено време. Шест седмици след раждането теглото продължава да намалява, като скоростта зависи от  храненето и физическата активност, която пък е свързана с начина на раждане – по естествен път или оперативно. И докато спортните активности понякога се налага да почакат, то балансираното меню е винаги добра идея, дори и да кърмите. Напомняме, че тук не става дума за диета, а за здравословен начин на живот и по-конкретно – хранене. Запомнете основното, а именно да избирате внимателно продуктите за всяко ястие и да обръщате внимание на количествата, които приемате през деня. Консумацията на алкохол не е препоръчителна.

4. Приемайте достатъчно течности

Водата е живот и също така е изключително важна за възстановяването на тялото след раждането. Приемайте достатъчно течности, особено ако кърмите, за да поддържате хидратацията си и да помогнете на тялото да се чувства така, сякаш нищо не му липсва.

5. Казвайте си ,,благодаря‘‘

Не се сравнявайте с други майки, не търсете съвършените, но лъжовни образи от Instagram. Всяко тяло е различно и всеки преживява процеса на възстановяване по индивидуален начин. Благодарете за малките стъпки, за усилията, лишенията, посветеното време в посока здраве. Неусетно, макар с усещането, че е доста трудно (спокойно, само в началото), навиците за дълголетие ще станат част от живота ви.

*Оттук можете да  изтеглите мобилното приложение на Flexy Fit