Здравейте!

Казвам се Мариета Рашкова и Ви пиша с молба за помощ, понеже вече аз самата не мога да се справя. Имам сестра, която се казва Ивелина Рашкова и е само на 36 години. Тя е добра дъщеря, сестра и най-важното е, че е любяща майка на две прекрасни деца - момче на 11 години и момиченце на 4 годинки. Сестра ми, която беше изпълнена с живот и емоции, обичаща децата си, сега не може да стане от леглото.

Майка на 26 години роди здрави четиризнаци

Преди две години започнаха симптомите, като болки в десния крак и накуцване. След това нещата започнаха да се влошават - препъваше се, падаше. Докато стигнем до истинската диагноза, тя премина през много лекари и пусна много изследвания. Преди година и половина ѝ поставиха диагнозата "Амиотрофична латерална склероза със спорадична форма". Оттогава ние се борим всички заедно, за да намалим прогреса на болестта. След като поставиха тази диагноза ни казаха, че тази болест няма лечение, но може да се забави развитието на болестта. Също така ни казаха, че нямаме нужда от други консултации и други лекари. Но ние продължихме да се борим. Свързахме се с болница в Турция. Обаче и там просто потвърдиха болестта. Малко след това установиха, че Ивелина Рашкова има и лаймска болест (ухапване от кърлеж). След консултация с лекар и предписаните лекарства, ние успяхме да преборим поне тази болест.

С течение на времето тя си влоши. Не може да се обслужва самостоятелно. Човекът, който се грижи за нея от година и половина, е майка ни. Тя се беше отказала окончателно, но все пак се свързахме с професор Ердал Карайоз от Турция. След онлайн консултация с него, той ни прати оферта за лечение.

261 бебета проплакаха през март в АГ Селена

Това ни е последният шанс, в който може да удължим живота ѝ. Но на семейството ни е непосилна тази сума. Затова пиша с призив към Вас, за да може тя да види как израстват децата ѝ. 

enlightenedВижте как и къде може да подкрепите Ивелина