Още една потомка на Пейо Яворов се роди, и то по време на коледните празници.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА 

Малката София е най-новата праправнучка на поета, а нейни родители са бившите баскетболисти Вили и Георги Крачолови. Младото семейство получи своя хубав коледен подарък на 26 декември, когато второто им дете се появи на бял свят. Потомката на Яворов е с идеални мерки - 50 сантиметра и 3,140 кг, като момиченцето се присъединява към батко си Самуил.

Майката Вили освен известна българска баскетболистка е част от фамилия със славна история - братя Крачолови, които освен че са най-добрите механици в Гоце Делчев, са и потомци на Пейо Яворов, негови племенници.

През 2021 г. дъщерята на единия от братята, Цецо Крачолов, сключва граждански брак със своя любим. Красивата Вили каза "Да" на половинката си Георги, който решава да направи нечуван прецедент за обредния дом на община Гоце Делчев, приемайки фамилията на своята съпруга. Така, вместо да вземе фамилията на младоженеца, която е Петров, Вили Крачолова си остава Крачолова, а съпругът ѝ официално вече се казва Георги Крачолов.

"Зет ми ни направи много щастливи. Дъщеря ми е бременна и на сватбения ѝ ден стана ясно, че очакваме момче. Това провокира зет ми Георги да вземе нашата фамилия, за което му благодаря. Така родът ни продължава и фамилията ни ще има достоен наследник", разказа през сълзи преди време таткото на бившата баскетболистка, припомня "България Днес".

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

Два месеца след сватбата Вили ражда първия праправнук на Пейо Яворов, който е негов достоен наследник. Младото семейство често качва снимки със сина си, като на кадрите се вижда как 2-годишното дете редовно държи книжка в ръка и се усмихва.

Източник и снимка: https://www.plovdiv24.bg/