ДНК експертиза е установила, че родителите, вписани в актовете за раждане на двете деца в София, не съответстват на биологичните такива. ,,Направени са 28 проверки, от ДНК-тестовете става ясно, че децата са разменени.

КАЛКУЛАТОР ЗА ТЕРМИНА

Стана ясно, че при изписването номерата на децата са съответствали, но тези на родителите не са били верни", заяви Иван Стефанов, заместник-районен прокурор на извънреден брифинг относно разменените бебета в болница Шейново. Какво следва?

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Извършват се множество действия по разследването. Започват проверки във всички АГ болници след случая с разменените бебета в София. Изпълнителната агенция „Медицински надзор” ще извърши нарочна проверка в болница „Шейново”, за да установи дали има пропуски в работата на лечебното заведение или умисъл.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА НА БЕБЕТО

В социалните мрежи - и по-конкретно фейсбук групи за взаимопомощ, разтревожени бъдещи майки споделят, че се страхуват, въпреки че имат пълно доверие на лекаря при когото ще бъдат, и молят други жени да споделят своя опит от раждането на детето им в болница ,,Шейново‘‘. Стотици майки съчувстват на двете жени, изпаднали в подобна ситуация, и им пожелават кураж, надявайки се никога да не изпитат подобно усещане.