Момиченце в четвърти клас помоли Дядо Коледа не за подаръци и не за нещо материално, а за здравето на братчето си. Тежкото изпитание с малкото момченце очевидно рано е научило сестричката му кои са истински важните неща в живота. Посланието е мило по детски, но зряло, като писано от възрастен. Авторката е мъничката Наташа от село Ивайло.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Ето какво гласи писмото на момиченцето:

"Скъпи Дядо Коледа,

Казвам се Наташа. Въпреки че съм в 4 клас, все още вярвам в твоите чудеса. Тази година бях послушна, помагах вкъщи и се учех. За Коледа не искам подарък, а само едно нещо – брат ми Кирчо да завърши лечението си и да оздравее. Това е единственото желание на цялото ми семейство.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

 

Кирчо е болен от мускулна дистрофия. Той не се оплаква, въпреки болката, болниците и всички ежедневни процедури. Ходи всеки ден при един много добър батко на рехабилитация. Казва се Митко. Той е много грижовен към него.

В България лекарите не можаха да му помогнат. Ходи на лечение в Турция, където му правят вливане на стволови клетки. Мама и татко го водиха три пъти. Той започна даже да си движи ръцете и да си мърда краката. Но за последния, четвърти път, нямаме пари. Трябва още да съберем.

Мама и татко също са много добри хора. Преди години, татко намери голяма сума пари и ги върна в полицията, въпреки че събираме за батко. Ние вярваме, че ако сме добри, добрината ще се върне при нас.

Дядо Коледа, ако можеш да сбъднеш нашата мечта, ние ще бъдем най-щастливите хора на този свят.

С обич,
Наташа от с. Ивайло".

Много хора в Ивайло искат да помогнат на семейството на Кирчо и Наташа, защото ги познават като почтени и добри хора. Досега три пъти са водили сина си на процедури в Турция, като финансово са се справяли почти без помощ. За четвъртата процедура обаче не успели да съберат нужната сума - около 8000 евро.

Във Варненската АГ болница изписват новородените в коледни чорапчета

Майката и бащата на детето са в България и правят всичко възможно, за да оздравее Кирчо. Техни близки пък са заминали в чужбина, за да им помагат с финансирането на лечението. Кирчо има официално поставено диагноза, че не може да му бъде осигурено лечение в България, че са проведени три от нужните процедури в Турция, както и оферта, от която се вижда каква е цената на четвъртата. Ако родителите приемат, скоро ще бъдат обявени банкови сметки за събиране на дарения.
Мнозина са готови да помогнат.

"Толкова е трогателно. А таткото - поклон пред чистото му сърце. Да събираш пари за болното си дете и да върнеш намерена сума е повече от себеуважение. По Коледа стават чудеса. Дай Боже и те да получат своето чудо - детенцето им да оздравее!" - коментират потребители в социалните мрежи.

Източник и снимка: https://plovdivmedia.bg/