Млада майка ражда първородния си син. Изоставя го. Сега за бебето се грижат неговите баба и дядо. Te, разбира се, имат затруднения. Бюджетът е малък, а нуждите на новороденото - големи.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Състрадателната Галина П., която също наскоро е станала майка, отправи зов за помощ за изоставеното бебе Алекс.

"ЗА МОМЕНТА МНОГО ХОРА СЕ ОТЗОВАХА И ЩЕ ИЗПРАТЯТ ХРАНА И ПАМПЕРСИ ЗА АЛЕКС, КАКТО И ДРЕХИ ЗА ТАНЯ. Нека, който желае да изпрати парички, защото както писах по-долу по едно дете има много непредвидени разходни, и Таня да вземе от каквото друго има нужда! Благодаря, че носите ДОБРОТО в душите си! Бъдете благословени.

Здравейте приятели! Пиша Ви с молба за помощ! Случайно на 9 декември ми попадна пост за бебе Алекс, Майка му го е изоставила на няколко дневна възраст и за него се грижи баба му. Живеят в Асеновград. Издържат се  само от заплатата на дядото на Алекс, която няма и 1 000 лв. А как живее семейство с бебе с тези средства…Таня е напуснала работа, за да гледа внучето си. 

Цяла нощ не спах. Една бучка ми застана в гърлото. Та то е колкото сина ми. Не си представям живота без Любомир. Не зная как съм живяла без него..някак си безмислено.
Сутринта се станах, имах 3 пакета памперси, директно ги грабнах, отидох в магазина, купих мляко, пюрета, каши и няколко играчки. Магазинерката също помогна с памперси и прах за пране. Натоварихме колата и се свързах с бабата на Алекс - Таня, и отидохме до тях. Разтоварихме нещата и любезната дама ни покани у тях да видим Алекс. А там в кошарката едно малко сладко бебче спинкаше. Беше също толкова съвършен и невинен като Любомир. Застана ми отново онази бучка в гърлото, която не ми позволи да спя цяла нощ. Поговорихме си с баба му Таня, която се оказа страхотна и изключително добра жена. Каза ми- “Ох, сега имаме памперси и вече няма нужда да стои напикан, за да пестим!”. С такава любов и обич говореше и гледаше  Алекс. Той за нея е всичко. 

Разменихме си профилите във Фейсбук и оттогава поддържаме контакт. Тя ме пита за съвети, помагам с каквото мога. Стана ни традиция в 4:00 сутринта да си казваме “Добро утро! Хапнахте ли?”, защото малките гладничета се оказа, че ядат по едно ѝ също време. 

Изпадам в подробности, просто защото приех тази история много лично

Та пиша Ви с молба - нека на Коледа направим добрина, нека помогнем на Таня и бебе Алекс. Роден е на 7 септември. В момента тежи 5,500 и е 58 см. Захранили са го и яде зеленчукови пюренца и каши, защото не са имали възможност да купуват мляко и са го пестили. 

Най-вече имат нужда от:

•мляко (Фризолак ВОМ)
•пюрета 
•каши
•козметика (Бочко)
•прах за пране (Тео бебе , Бочко) 

Който иска, може да изпрати и парички, да си имат за непредвидени ситуации. Самата Таня също има нужда от дрехи и обувки, тя е много фина и нежна дама (размер S, номер 38 и е крачето).

Веси, млада майка, се бори за живота си и се нуждае от нашата подкрепа

Ако желаете да помогнете, може да се свържете с мен да Ви дам номера на Таня. Съжалявам, ако всичко написано е хаотично..емоция. Благодаря на всеки, който ще се отзове!

Бъдете здрави Вие и Вашите семейства през Новата година!"

Източник: FB Галина П.