Отново имаме възможност да споделим с вас новина за чудесно дарение и сме толкова щастливи, че това е така. Все повече младоженци следват добрия пример и превръщат сбатбения си ден в благотворителна кауза. Примерите се множат, хората, готови да помогнат - също. 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

В Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас пристигна перфузорът, купен със средства, спестени от сватбени букети. Дарението бе направено през октомври от младоженците Нели и Яни Андрееви. Средствата са събрани от техните гости, които вместо букети, подкрепят благотворителната инициатива на младото семейство.

Модерният перфузор се използва за интензивно венозно лечение на бебета и малки деца. Той замества познатата стойка за система с банка, която не е добър вариант за лечение на малки деца, тъй като се пуска и контролира ръчно.

Перфузорът, или инфузионната помпа, дозира медикамента електронно и веднъж програмиран, не е възможна намеса в работата му. Това гарантира стриктен прием до милилитри, тъй като в отделението се лекуват бебета от 3 дни до 2 години.

В отделението работят с инфузионни помпи, но до момента не разполагаха с точно такава. Разликата с другите е, че през него могат да текат два различни медикамента и да се използват два венозни пътя. Подобно лечение се налага често при деца в много тежко състояние, обясни началникът на отделението д-р Борис Ангелов. Апаратът сигнализира със звуков сигнал при възникнал проблем.

Мария и Виолин от Един за друг ще стават родители

Това е поредна благородна инициатива на младоженци, които даряват средствата от букети за закупуване на нова апаратура за нуждите на отделението и грижата за най-малките в последните няколко години.

Източник и снимка: https://m.offnews.bg/