5-годишно дете се нуждае от средства, за да проговори. Малкият Алекс е роден преждевременно в 38 гестационна седмица поради съмнения, че не наддава. Раждането протича трудно и се налага по спешност да бъде изваден с вакуум, което причинява мозъчна травма на детето. Тя се установява при ЕЕГ, когато Алекс е на 4 годинки. 

КАЛУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО 

Преди година е направена благотворителна кампания за събиране на средства за лечението му. През този период са извършени две вливания на стволови клетки в Украйна и Мексико. Извършена е и специална 6-месечна процедура за лечение на стомашно-чревния тракт. Напредъкът на Алекс е голям. Вече произнася срички и единични думи. Освен това се обслужва сам и е по-самостоятелен.

Малкият Гоги, едва 5-месечен, се нуждае от нашата подкрепа

Момченцето се нуждае от още две вливания през четири месеца. Следващите терапии са планирани за февруари и юни 2023 г. Необходимата сума за лечението на Алекс обаче е непосилна за семейството му. Детето се нуждае от 20 000 британски лири за терапиите, разходите за самолетни билети и настаняване, предаде Nova.

С цел прозрачност на изразходваните до момента пари е създаден сайт, на който може да бъде намерена информация за всички разходи, свързани с лечението на детето. 

Ако искате да помогнете на малкия Алекс да проговори, може да го направите по следните начини:

Като последвате страницата му във фейсбук - Help For Alex ( може да прочетете цяла историята на Алекс там)

Като направите дарение и споделите информацията:

PayPal - paypal.me/givehopetoalexander

Revolut - https://revolut.me/desisl5bn1

Чрез платформите:

GoFundMe - https://gofund.me/5482ba9d

JustGiving - https://www.justgiving.com/crowdfunding/desislava-stefanoff

КBС Банк

IBAN BG98RZBB91551094847881

Людмила Пеева (бабата на Алекс)

Източник: https://www.plovdiv24.bg/