Когато чуеш бебешкия плач много по-рано, отколкото трябва, сърцето ти се свива от страх, а ти забравяш да се усмихнеш и зарадваш. Тревогата е силна, надеждата едва доловима. Прокрадва се въпросът: "Ще ги загубиш ли?". Да, бебетата са малки, крехки и съвсем беззащитни. Но... те са по-готови да победят и по-борбени да успеят от всеки друг. Вкопчени в живота, не се отказват, смело вярват, сили показват и накрая, разбира се, побеждават.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

Преслав и Матей, днес ще говорим за вас. Защото победихте в най-тежката битка в живота ви. И тази Коледа ще бъдете там, където трябва да сте - у дома, при мама и тати. Чудо е, радост, щастие, надежда и благословия. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

От болница Надежда споделиха публикация от профила на проф. д-р Оскар, която гласи следното:

 "Когато възможностите на съвременната медицина позволяват да съхраним живота и здравето на децата, дори и когато са родени преди 29 седмица и с тегло под 900 гр. 

Поздравления и за колегите от болница “Надежда” за неонатологичните грижи, благодарение на които, Преслав и Матей успяха да се справят с първото голямо предизвикателство в живота:

  • Преслав имаше тежка форма на ретинопатия, която наложи лазерна операция в Очна клиника на УМБАЛ “Александровска”;
  • Матей имаше сериозни проблеми, които наложиха по-продължително лечение в болница “Надежда”.

За щастие на родителите, децата вече са добре и ще прекарат първата си незабравима Коледа, заедно със своите родители и семейство."

От екипа на болницата добавиха: "Борбени бебета, борбени родители и борбени лекари от различни болници, които работят в екип - със сърце и много обич за най-малките! Благодарим на проф. д-р Оскар за топлите думи."

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Ние споделяме щастието от появата на малките герои и желаем незабравима Коледа на семейството. Преслав и Матей, бъдете здрави, побеждавайте във всяка битка - така, както победихте и в тази! 

Източник и снимки: FB МБАЛ "Надежда"