Следващата история ни остави без думи. Тя е истинско КОЛЕДНО ЧУДО. Мило бебе, добре дошло! 

Да изгубиш седем поредни бременности в рамките на 10 години, но в крайна сметка да родиш дете от осмия опит, е поредното доказателство за силата на човешката воля.

Видео показва как бебе се ражда в околоплодния си мехур

Доказателство за това, че желанието за дете може да бъде по-силно от всичко, по-силно от болката и разочарованието, от съмнението и страха. Че надеждата е безмерна енергия и в крайна сметка носи онова щастие, за което си се преборил сам. 

Илиана извървя труден път към родителството. Младата жена забременяла веднага след сватбата си. Но сърчицето, което чула с толкова много копнеж, спряло също толкова бързо, колкото било започнало да бие. Втората бременност дошла година по-късно и продължила пет месеца. Шокът бил голям, защото бременността до този момент вървяла съвсем нормално. Тогава младата жена все още не знаела, че това ще се повтаря отново и отново като злокобен епизод, който сякаш сам прожектираш в съзнанието си, губейки границата между реалността и спомена. Не веднъж Илиана планирала да се откаже от опитите да даде живот, но мимолетната идея отлитала бързо. 

Сменила много лекари, пропътувала купища километри до София през последните години, но не намерила решение на проблема си, а бременностите приключвали твърде рано, за да може бебето да бъде спасено. 

За първи път дойде в болница „Селена“ по време на седмата си бременност когато нейна близка ѝ препоръчала да се срещне с д-р Даниел Ставрев. Акушер-гинекологът препоръчал да поставят серклаж, но Илиана отказала. Няколко дни по-късно се обади, че водите ѝ са изтекли. Още една бременност, приключила преждевременно. Още едно бебенце, което не успя да оцелее.

И след тази загуба д-р Ставрев не спрял да настоява да се постави лапароскопски серклаж, и в крайна сметка Илиана се съгласила. Новината за поредната бременност беше приета от семейството със страх и много малко надежда. Деветте месеца минаха в притеснения и неувереност по отношение на крайния изход. Изход, който дойде със сълзи на радост, облекчение и един прекрасен доносен Божидар. 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Илиана вече планира по-смело следваща бременност, която да посрещне с радост и да ѝ се наслади истински. Като компенсация за преживяното през последните 10 години.

Източник и снимка: FB УСБАЛАГ Селена