Когато мечтата ти за бебе е голяма, но години наред не се сбъдва, имаш нужда да знаеш, че не си сам. Някой, някъде там минава по същия път, с тази разлика, че той вече е успял - така, както ще успееш и ти - стига да не позволиш на вярата в теб да си отиде. Надежда винаги има, грижете се за нея, нека тя бъде винаги жива, вярвайте силно и скоро двете чертички ще бъдат тук.

yesИзчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Сега ви разказваме за една майка, която две години чака чудото да се случи, изпитанията не са едно или две, за щастие, попада на отлични специалисти, които ѝ помагат в сбъдването на нейната най-съкровена мечта - да има дете. Днес то е тук. 

 "Споделям тези редове с надежда да вдъхновя и други жени, които от дълго време опитват да забременеят. Аз успях благодарение на Бог и на това, че попаднах на точните лекари, на които се доверих и които ми назначиха адекватно лечение. Безкрайно благодарна съм, че направих най-правилния избор - набелязах си д-р Александър Кобаков за раждането и д-р Александър Калчев да ми помогне в сбъдването на мечтата. 

Имам една загуба. Лекарката, при която ходех в родния ми град каза, че нямам нужда от изследвания, тъй като:"всички летят да се изследват" и щом съм решила да забременявам, да го направя, ако мога. Стана от раз, но за съжаление след няколко седмици се наложи абразио. Последва дълъг период на лутане и неуспешни опити.

Докато не си записах час при д-р Калчев. Останах окрилена от отношението и категоричното му мнение, че аз със сигурност ще забременея. Назначи ми изследвания, които показаха тромбофилия и мутация MTHFR, при която обикновената фолиева киселина не се усвоява. Поради влошен кръвоток ме изпрати на терапия при д-р Гергана Марковска, която при мен даде много добри резултати.

yesПроучване показва как българският родител възпитава детето си днес

За тромбофилията се консултирах с д-р Тончев, който бе много изчерпателен и ми назначи терапия. Наложи се и офис хистероскопия при д-р Калчев заради миома. Освен това се оказа се, че след абразиото имам тежки сраствания, които той отстрани. През цялото време Цвети беше до мен, на която благодаря за загрижеността и топлото отношение. И два месеца след това видях заветните две чертички. След 2 години опити най-накрая се случи.

Бременността ми проследи д-р Владимир Чучумишев. И той е невероятен лекар и човек. Просто чудесен. Родих здраво бебче с тегло 3580 и ръст 49 при д-р Александър Кобаков, който е истински вълшебник. Трябваше да родя с цезарово сечение, но нещата се обърнаха към нормално раждане. Благодарение на д-р Кобаков и екипът му всичко мина перфектно. Оказа се, че съм истинска късметлийка с него-изключително сърцат и отдаден на тази благородна професия.

yesOпределeте кръвната група на вашето детето, още преди то да се е родило

Благодаря от сърце на МЦ "Калчев" и на целия екип чудесни лекари, които ми помогнаха и аз да имам своето чудо. Пожелавам това щастие на всички жени!"

Източник и снимки: FB Д-р Александър Калчев