Вася е на 33 години. След направен скенер се установява, че младата жена има вродена аномалия на сърцето – бикуспидна аортна клапа. Това заболяване представлява малформация на аортата клапа , която вместо три, има две платна.

Младата жена се оставя в ръцете на специалистите в Клиника по кардиохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и заедно избират хирургичния подход, койъо да бъде приложен.

Едно бебе, чакано 6 години, е напът да се роди

,,Причината беше, че тя има желание да ражда, което означава, че сменяйки нейната аортна клапа не е редно да имплантираме механична протеза, защото тя е свързана с доживотно пиене на медикамент, който е противопоказен за бременни жени'', споделят от екипа.

Борбата на една силна Любов и нейната голяма победа - бебе Виктор

Операцията на Вася е извършена през много малък отвор, минимално инвазивно, поставяйки биологична протеза (направена от свински перикард).“, допълва д-р Ивилин Тодоров, специалист в Клиника по кардиохирургия в лечебното заведение.

Как бременността повлиява на симптомите на ендометриоза

Въпреки че жената не е имала симптоми и проявили се проблеми от вродената й аномалия, тя е диагностицирана навреме, което позволява на кардиохирурзите да направят операция, с която да предотвратят настъпването на тежки усложнения.