Най-голямото чудо е да се появи нов живот - най-голямата истина и най-голямата радост. А какво по-хубаво от това да прибереш новороденото си чудо у дома, облечено в коледно чорапче...

yesИзчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Във Варненската АГ болница новородените биват изписвани именно така - в коледни чорапчета и със сладки шапки. А мотото на чудесната ежегодна инициатива е - Чудо в коледен чорап. Изписването на първите бебета, опаковани в червени чорапчета, обикновено започва в средата на декември и продължава до края на месеца. От болницата споделят, че срещат голяма позитивна емоция от пациентите. Родителите са щастливи, че в навечерието на коледните празниците, ще приберат своето чудо у дома по този специален начин. 

Сред семействата, които ще приберат рожбата си в коледно чорапче, е и Мартина Димитрова, 26-годишна. Коледното чудо за нея се казва Симона. Мартина споделя, че миналата година е гледала репортаж по БНТ, в който новородените бебета са изписвани в празнично облекло и силно си е мечтаела и на нея да се случи нещо толкова вълнуващо. "Прекрасно е чувството, прибираме си наистина коледно чудо вкъщи, уникална е инциативата, много хубаво чувство за всички родители, които прибират децата си по Коледа", споделя развълнуваната майка.

yesOпределeте кръвната група на вашето детето, още преди то да се е родило

От началото на годината досега във Варненската АГ болница са се родили 1885 бебета. Момчетата са повече от момичетата. Остава голям процентът и на близнаците. 

Източник и снимка: https://bnt.bg/