Много работещи родители добре познават напрежението и терзанията в търсенето на подходящия човек, на когото да поверят детето си за голяма част от деня. Подобно на простосмъртните и холивудските звезди се изправят пред трудности, когато се налага да изберат най-преданата бавачка. Залогът е голям – заедно със сигурността и спокойствието на детето на карта е заложен и звездният имидж на ВИП семейството. Често процедурата е почти като вербуване на нов агент за тайните служби – кандидатките трябва да преминат през поредица от тежки интервюта и проучване на цялата фамилия, а често и през медицински тестове за употребата на забранени вещества.


Холивуд познава и случаи, когато бавачката буквално променя живота на работодателите си. Пример за това е актьорът Итън Хоук, който през 2008-а се оженва за бавачката на децата си от брака си с Ума Търман.

Именно звездните детегледачки се превръщат в главни информатори на жълтата преса, споделяйки пред целия свят най-интимни тайни на холивудските родители.
Звездите от своя страна са наясно, че предаността се гарантира най-добре със солидно заплащане. Често заплатата на ВИП детегледачките достига сумата от четвърт милион долара годишно плюс привилегии, включващи служебен автомобил, безплатни почивки и т.н.

Има и бавачки, които отдавна са разбрали, че в Холивуд мълчанието наистина може да е по-златно от говоренето. Сред тях е 50-годишната Марва Сугрим, призната за една от най-скъпоплатените бавачки в света. Тя влиза в лигата на американските милионери, когато актрисата Джулия Робъртс й предлага 1 милион долара годишно, за да се грижи за най-малкия й син Хенри.
Няколко години след като пристига от родния Тринидад, Марва успява да си намери работа в елитни нюйоркски фамилии, като предлага опита си на майка на четири деца и специализацията си по медицина. Скоро тя става любимата бавачка на звездите Рийс Уидърспун, Шерил Крол, Кортни Кокс и др. 
Днес, като истинска Мери Попинз на Холивуд, Марва се е превърнала в звезда. Към нея не спират да валят покани за ТВ предавания и Интернет блогове, в които тя дава съвети на младите родители как да се справят с трудностите в грижите и възпитанието на децата си.