Нормално е с тръгването на градина боледуванията да зачестят, тъй като детската имунна система все още е незряла и тепърва се развива. Как да посрещнете есента и зимата без свито сърце, че отново ще се заредят кашлица и болки в гърлото?

Какво руши имунитета...

Често големите грижи и притеснения започват именно с тръгването на детето на ясла или градина. Този момент силно стресира малкото заради раздялата с родителите и големите промени около него. Всичко това отслабва имунната система. Понякога се добавят и проблемите с неправилното или непълноценното хранене. Знаете, че витамините А, С, Е, някои микроелементи и омега-3 мастните киселини действат имуностимулиращо. Най-добре тялото ги усвоява не от таблетки, а когато са от естествен произход. За съжаление, повечето родители установяват на даден етап, че им е трудно да накарат детето си да хапва здравословни храни – плодове, зеленчуци, риба и т.н. Всички познаваме по някое злоядо дете, което месеци наред отваря уста единствено пред пържени картофки или сандвичи...

Ако не сме успели да създадем хигиенни навици и подходящ режим на сън и почивка, ако не сме закалявали малкото от ранна възраст и ако то няма условия за достатъчно и ежедневно движение на чист въздух, голяма е вероятността да отгледаме болнаво дете. Обикновено то израства с „подкрепата” на многобройни медикаменти – още една причина за слаб имунитет.

...и как да го подсилите

Не чакайте детето да започне да боледува месец след месец, а използвайте помощта на хомеопатията – доказано ефективен начин за укрепване на имунитета. Специално създаденият за деца от 0 до 6 год. комплексен хомеопатичен препарат Имунокинд включва три калциеви съставки, за да се покрие повишената нужда от калций в детския организъм през този период. Чудите се каква е връзката между калция и имунитета? Този минерал е нужен не само за изграждането на костите и зъбите. Той участва в процесите на растеж и делене на клетките във всички тъкани и засилва защитата на организма срещу вирусите, като активира производството на имунни клетки. Хомеопатичните съставки на Имунокинд укрепват и лигавиците на дихателните пътища, които са първият страж срещу проникването на болестотворните микроорганизми.

Калцият се изразходва бързо в моменти на силен стрес, но натрупването му в организма е дълъг процес. За това е препоръчително поне месец преди тръгването на детето на ясла или градина да започнете профилактика с Имунокинд. Приемът е 3 пъти по 1 таблетка на ден. Можете спокойно да дадете първата сутринта, след ставане от сън, а другите две, след като детето се прибере у дома и преди лягане. Ефективността и безопасността на хомеопатичното лекарство са доказани с клинични проучвания.