Знаете ли с колко положителна енергия ще се заредите, ако си направите един необичаен подарък... ден на мързела и лентяйството. Ако сте работохоличка и не можете да отделите такъв ден през работната седмица, изберете за тази цел събота или неделя. Предлагаме ви някои идеи. Вероятно вие ще ги разнообразите и направите още по-приятни. Важното е чрез тази програма да подобрите настроението си, да се освежите и да се убедите, че въпреки корема сте прекрасна! Отложете всички ангажименти, изключете телефона и започвайте...

10 ч. сутринта
Не скачайте в 7 ч. от леглото от страх да не закъснеете за офиса. Поспете по до късно. След блажения сън събудете тялото с енергично разтриване То ще стимулира кръвообращението. Смесете шепа морска сол, две супени лъжици зехтин и капка лавандулово масло. С бавни кръгообразни движения втривайте хомогенната смес във влажната кожа, като сте особено нежна в областта на корема и гърдите. Изплакнете тялото. След като излезете от банята, легнете и се отпуснете.11 ч. сутринта
Може да направите кални бани, без да напускате уюта на вашия дом и без да се налага часове след това да се миете. Маската от хума за тяло опъва и тонизира кожата. За да се превърнете в „пещерна” жена, следвайте упътването към продукта. Маската изсъхва и лесно се отстранява – не се страхувайте, че може да изглеждате като след турнир по борба в кал.

12 ч. на обяд
Опитайте хидротерапия – не е нужно да имате специални устройства. Започнете за около 2 минути с душ с топла вода, като се движите под струята. След това сменете топлата вода със студена за около 30 секунди. Повторете процедурата три пъти, като завършите със студено обливане, което включва и лицето ви. Подсушете се, отпуснете се за около 10 минути. Ще усетите невероятен прилив на енергия.


1 ч. следобед
Банята за крака с морски минерали облекчава напрежението в мускулите. За отеклите глезени използвайте и охлаждащ гел. Сега е моментът да се насладите на здравословен обяд и на... любимия си десерт. Това е едно от предимствата на глезенето у дома.

2 ч. следобед
Чувствате се напрегната? Масажът на лицето е страхотна терапия. Започнете с по-силен натиск от средата на челото  към скулите и челюстите. След това направете кръгови движения през лицето. Издърпайте леко месестата част на ухото. Стискайте носа от горната му част до върха и разтривайте слепоочията. След това леко почукайте с пръсти под очите, за да прогоните торбичките. Завършете, като опишете кръгове с длани около скалпа. Ще изпитате истинско блаженство.

3 ч. следобед
Маникюрът и педикюрът подхранват ноктите през 9-те месеца. След като отстраните стария лак, изрежете и изпилете ноктите на ръцете и на краката (ако все още може да ги стигате). За омекотяване на кожичките около ноктите потопете пръстите в топла вода с няколко капки бадемово масло. Преди да нанесете лака, поставете овлажняващ крем на ръцете и краката. Докато лакът изсъхва, отново се отпуснете и се отнесете в мисли за прекрасното бебе, което очаквате.

4 ч. следобед
Масажът е основният метод за глезене през бременността, който е приятен и за нероденото бебе. Като използвате олио за тяло, започнете бавно да масажирате краката – с продължителни, силни движения нагоре-надолу. Продължете масажа по тялото. Засилвайте натиска по напрегнатите области като раменете и долната част на гърба, а по корема и гърдите правете само леки кръгове. За местата, до които трудно достигате, използвайте четка за масаж с дълга дръжка.

5 ч. следобед
Ако имате вана, време е да разпуснете в нея. Водата обаче не бива да е гореща, за да не претоплите бебето. Използвайте соли за вана. Поставете ароматизиращи свещи наоколо. След като потопите корема, ще се почувствате в безтегловност. Ваната е идеално място за медитация – затворете очи и нека умът и тялото ви се наслаждават на вашия ден за глезене…

Идеите за релаксиране, които ви предлагаме, могат да се изпълняват от бъдещи майки, които нямат неразположения. Ако получавате подготвителни контракции, ако кожата ви е станала свръхчувствителна, ако имате силни отоци или алергия към масажни масла и пр., нужна ви е друга програма за деня на мързела...

„9 месеца”