Момчето от тази зодия има нужда от огромно духовно стимулиране, за да може да развива и упражнява своя буден по рождение мозък. Любопитството му “хвърчи” от живата към неживата природа. Обектите на интереса му обаче често се променят. Лошата страна на това момче е, че трудно се задълбочава. Захваща се с много неща, но рядко довършва започнатото докрай.
Не оставяйте малкия господин да скучае. Общувайте с него като с умна и разбираща личност. Ангажирайте времето му не само с игри, но и с полезни дейности.

Момичето
От ранна възраст момичето Близнаци показва колко активен е умът му. Задава много въпроси, но не се задоволява с елементарни отговори. При това интересите му са в най-различни посоки. Вярно е, че задълбочаването не е силната му страна, но ежедневната порция духовна храна за него е насъщна.
Госпожица Близнаци често проявява оригиналност. Явна е амбицията й да се откроява. За нея обаче е важно не само да я забелязват, но и постоянно да я поощряват. В това отношение може би суетата й играе лоша роля – когато не получава похвала, момичето се затваря в себе си, става мнително и обидчиво. Показвайте му обичта си, стимулирайте го и посрещайте успехите му с гордост.