Слънцето ще влезе в знака на зодия Дева на 23 август 2011 г. от 13 ч. 20 мин и ще остане там до 23 септември докъм 11 ч.

Черти от характера
Девата е много интересна зодия. Тя съчетава в себе си доста качества, които не са видими на пръв поглед. Децата Деви са срамежливи, сдържани, дори малко несигурни, но много трудолюбиви и изключително наблюдателни. Притежават аналитичност, умеят да вникват в най-малките подробности и развиват критичност от най-ранна възраст. Тези деца анализират и разсъждават, правят много точни характеристики на ситуации и хора и често изненадват с преценката си, която е премерена и  вярна. Малките Деви са внимателни, услужливи и отдадени на близките и семейството. Като ученици са любознателни, обичат да трупат знания, да разгадават и най-малките подробности в явленията. Това се дължи и на планетата управител на зодия Дева – Меркурий. Той дарява на представителите на тази зодия умението да учат, да анализират, прави ги сръчни и подредени. Как да му помагате
 Ежедневно изразявайте любовта си към детето Дева. Допълвайте я и с жестове на внимание.
 Стремете се да му формирате добро самочувствие. Това ще му помага да расте здраво и жизнено.

 Подгответе се, че в юношеството детето може да се затвори в себе си и да отхвърли ценности, които досега е следвало. Затова още от най-ранна възраст го стимулирайте да разчупва образа на послушното дете, който само частично представя личността му.  
 Подтиквайте го да взема решения. Вдъхвайте му смелост и сигурност.
 Обогатявайте кръгозора и заниманията му и го стимулирайте да чете.
  Борете се със склонността на детето да се подценява, да се поддава на влияния и да развива несигурност. Насърчавайте го, хвалете го и непрекъснато изтъквайте колко ви радват неговата прецизност, точност и увереност във всичко, което прави. Това ще го успокоява и ще му помага да се чувства значимо и полезно.
 Имайте предвид, че Девите имат склонност прекалено да се грижат за здравето си, да се тревожат и да се плашат от болести без причина. От друга страна, те се стремят да живеят здравословно, обичат природата, животните, познават билките и могат да правят „рецепти” за различни болежки. Пътувайте често с детето Дева, за да му помогнете да се развие като лечител, пък макар и само на игра. Професии, свързани с помощ за другите, са много подходящи за Девите. От тях стават добри лекари, ветеринари, социални работници, фармацевти и фитотерапевти...


Прогноза

Родените тази година Деви ще са пътешественици изследователи. Те ще мечтаят да обиколят света и да видят много страни, да се запознаят с различни култури. Ще искат да опознаят всички религии, ще мечтаят за създаването на свят, в който няма конфликти, глад, мизерия, болести. Ще се стремят да променят заобикалящата ги среда, като започнат от най-малкото – от себе си. Личният им пример ще е много заразителен. Затова около тях ще се събират тълпи от ученици, последователи, поддръжници и съмишленици.
Родените през 2011 г. Деви ще са спортни натури, ще обичат движението. Ще предпочитат дисциплини като хвърляне на копие или стрелба с лък.

Милена Тод. Христова
акушерка, астролог
www.astro-vega.com