Слънцето ще влезе в знака Козирог на 22 декември към 7.30 ч. и ще остане там до 18 ч. на 20 януари 2012 г.

Черти от характера
Детето Козирог се ражда, за да повдигне нивото на живота на семейството и на рода. То тласка живота напред, стимулира да се работи за това и започнатото да се довежда докрай. Козирогът е мотивиран да се развива, да израства чрез нови предизвикателства и преди всичко да постига целите си.Козирогът има няколко символа, степенувани по сила. Най-първият и най-често срещан е Рибата-Коза – изобразен като коза с рибешка опашка. Той символизира дуализма на този знак – да потъне в море от егоистични желания или да се издига над физическия свят на духовната дейност.

Козата – по-висшата изява на Козирога, се катери нагоре в планините, търси най-високото място, най-високото обществено положение, стремейки се към върха. И третият символ – еманация на съвършенство, граничещо с нереалното, символизира  приказния Еднорог – победител във всички трудни изпитания.


Основните качества на Козирога са и едни от най-ценните човешки черти – постоянство, търпение, устрем за постигане на целите, независимо от трудностите по пътя, подреденост, дисциплина, отговорност.

България е под знака на Козирога и това ни прави много устойчиви, твърди, земни, но и извисяващи се до най-високите човешки мечти и постижения. Така че родените Козирози са си у дома, при своите, които ги разбират, приемат и подкрепят във всичко, с много такт и търпение, с много любов!

Как да му помагате
 Засилвайте вярата на малкия Козирог в собствените му възможности. Старайте се да долавяте тревожността му и му помагайте да я преодолява. Козирогът е амбициозен, но умее да се подчинява, защото уважава и зачита йерархията. Той си поставя високи цели и прави всичко възможно, за да ги постига. Заради непреодолимия си стремеж към успех понякога става раздразнителен и тревожен.

 Не натоварвайте детето Козирог с прекалено много задачи и отговорности, тъй като знаете добре, че е старателно, организирано, сериозно.

 Не го обременявайте със собствените си амбиции и желания. Не забравяйте, че то все пак е дете. Давайте му свобода да се развива по своите си закони.

 Стимулирайте го да се изявява, когато иска и в каквито посоки пожелае.

Прогноза
Родените през тази година ще са първите проходили, когато започва новият календар на маите. Започват нов календар, ново време, идват нови хора с нови мисли и идеи, с възможности да ги реализират. Кои ще са те, ако не днешните Козирози?! Те могат да достигат върха, защото искат и знаят как. Носят идеята за един по-съвършен свят и ще намерят пътя към него. Бъдете здрави, обичащи, горди и достойни родители на бъдещите водачи на човечеството.

Милена Тод. Христова
акушерка, астролог
www.astro-vega.com