Момчето Рак. Малкият Рак има силно въображение и интуиция. Водещи в действията му са чувствата и импулсивността. Те понякога го правят неуправляем. Момчето обаче не търпи никаква форма на хомот. Често обича да влиза в ролята на грубиянин и да раздава хладнокръвно “правосъдие”. Зад тази маска обаче то крие своята чувствителност и донякъде беззащитност. Малкият Рак трудно се приспособява към компанията на по-отворените деца и създава впечатление за необщително дете, което не е вярно. Той просто трябва да намери добронамерена среда.

Момичето Рак
Момичето от тази зодия има нужда от по-специално отношение. То е прекалено чувствително и затова наказанията и забележките не са подходящите възпитателни методи при него. Ако пък срещне присмех и подигравки, госпожицата дълго ще ги помни и ще се затвори в себе си.


Малкото момиче Рак често крие някаква тайна, до която може да допусне само мама или най-близка приятелка. То постоянно има нужда да се уверява, че близките му го обичат и са готови да му оказват подкрепа и закрила.