Слънцето ще влезе в знака на Скорпиона на 23 октомври в 20.30  ч. и ще остане там до 18 ч. на 22 ноември.Черти от характера
Раждането на дете Скорпион е много важно събитие за фамилията, рода и времето, в което то се появява. Скорпионите са свързани дълбоко със своите предци. Те са пазители и продължители на рода.

Детето Скорпион е надарено с изключителен характер, темперамент и сила. Може да се твърди, че няма слаби Скорпиони. Дори някои шеговито разделят зодиака на две: Скорпион и всички останали знаци („ухапани” от Скорпион). Силата на представителите на тази зодия е в тяхната психична устойчивост, в способността им да вникват в дълбочина, както и във волята им да се променят до неузнаваемост, когато се налага да оцеляват. Представете си метаморфозата на мистичната птица Феникс, възраждаща се от пепелта. Умението за трансформация е най-рядкото качество и то е запазена марка на родените под знака Скорпион. Когато имат проблеми – битови, здравни или емоционални, представителите на зодията подсъзнателно знаят как да ги решат. Вълненията, преживяванията и чувствата им са толкова силни, поради което този знак се възприема като най-сложния и най-мъчно разбираемия.

Как да му помагате
Винаги подхождайте с такт и разбиране към детето Скорпион. При него няма средно положение. При Скорпионите е всичко или нищо. В душата им се борят силни чувства, симпатии и антипатии, любов и омраза. Когато детето Скорпион се раздразни или разгневи, може да изрича остри думи, да дава „жилещи“ отговори и да не подбира думите си.

 С любов, търпение и воля трансформирайте завистта, ревността, страстта към отмъщение и спорове, агресията, ината и омразата, често проявявани от малкия Скорпион.
 Запомнете, че всеотдайната родителска обич и грижа са решаващи за развитието на сложната душа на това дете.
 Стимулирайте го да изказва своето мнение, да е искрено. 
 Не забравяйте, че малкият Скорпион обича да казва „не”, за да разбере как действа предизвикателството. Той държи да привлече вашето внимание.
 Не насилвайте детето да яде храни, които не харесва. Често пъти Скорпионът не знае точно какво иска, но много добре знае какво не иска.

Прогноза

Родените тази година Скорпиони ще са много привързани към дома и семейството, рода и корените си. Ще притежават силен творчески импулс, затова отрано оставете детето Скорпион да се изявява в избраното от него поприще. То ще е новатор във всичко, с което се захване, ще има оригинални идеи и възможности да ги реализира заедно с добре подбран екип от приятели и съмишленици. Можете да се доверявате на детето Скорпион за всичко! Повярвайте му и ще разберете колко е грижовно, всеотдайно, наблюдателно, аналитично, мъдро...

Милена Тод. Христова
акушерка, астролог
www.astro-vega.com