Момчето Телец - От най-ранна възраст малкият господин от тази зодия проявява голяма любознателност. Той с интерес изучава всичко, което го заобикаля. Завидно е умението му да вижда и най-познатата вещ от ъгъл, който му е любопитен.
Момчето Телец има независим характер и не търпи подчинение. Лесно избухва, но гневът му трае кратко. Не е в характера му да си създава врагове и да воюва. Предпочита да не дразни “лъва”, за да живее спокойно и в хармония.

Момичето Телец
От малко момичето Телец изявява своя практичен ум. То зарежда “програмата” си само с онези неща, които ще са му полезни по-дълго време. Тази госпожица обича реда и понякога педантизмът й в това отношение става досаден за близките й. Нейният голям недостатък е, че трудно се адаптира към всичко ново – дом, приятели, вещи... Затова не обича да сменя обстановката, с която е свикнала. Трудно създава приятелства и понякога живее в голяма изолация.
Силното оръжие на момичето Телец е вроденото му чувство за справедливост. Когато е в ролята на съдия, трудно ще се намери някой, който да обори логиката му. Тези, които с лекота използват лъжи и хитрости, никога не могат да спечелят сърцето на това момиче.