Слънцето ще влезе в знака на Везни на 23 септември от 11 ч. и ще остане там до 23 октомври вечерта.

Черти от характера

Детето Везни прилича на ангел, изпратен да дава на хората любов, да ги утешава и да им помага да си простят. То следва инстинкта си да поставя любовта и семейството над всичко.


Детето Везни е много специално. То е послание за цялата фамилия за баланс, равновесие, любов, красота в отношенията, внимание към другия и разбирателство. Това дете ще помага най-вече на родителите си да изгладят отношенията си, да намират пътя към другия, да запазят любовта да не бъде потъпкана от дребни житейски проблеми, както и от дългогодишни семейни спорове и  безпокойства.
Детето Везни излъчва чар, грация и благородство. Надарено е с всички нужни качества, за да привлича вниманието върху себе си. Везни е символ на хармония, справедливост и чиста съвест. Представителите на зодията постоянно търсят вътрешна и външна хармония – двете блюда на везната трудно се уравновесяват, а Везните винаги искат на ги изравнят, да удовлетворят и двете страни. Това може да ги направи да изглеждат и да се възприемат като нерешителни и колебливи. А те просто са много толерантни, дипломатични и винаги търсещи изящното във всеки и във всичко. Тяхната деликатна душа е под знака на Венера – планетата на любовта и красотата.


Как да му помагате
 Четенето е страстта на детето Везни. Осигурете му голяма библиотека от хубави книги с вълнуващи истории и очарователни илюстрации, с поезия. Стимулирайте го да слуша музика и го запознавайте с творби на изобразителното изкуство.
 Самотата се отразява зле на детето Везни. То има нужда от постоянна връзка с друг човек – успехът му в дадено начинание зависи от сътрудничеството с другите. То се справя отлично с работа в екип.
 Въпреки своята мекота и миловидност това дете има силна воля и постига онова, което иска, благодарение на характерната си дипломатичност. Повече от всичко ненавижда насилието. Дълбоко страда, ако присъства на кавга. Затова бъдете много внимателни в поведението, думите и отношенията си един към друг. Ако искате нещо от детето Везни, ще го постигнете само с блага дума.
 То лесно се поддава на възпитание, защото ще иска да му се възхищавате и да ви доставя удоволствие. Ще направи всичко възможно, за да го похвалите. Не пестете добрата си оценка! Това дете има нужда да е обградено с любов и внимание. То се придържа към правила, норми на поведение и йерархия. Много добре знае докъде трябва да се простира властта ви над него. Ако злоупотребите с нея, ще намери начин да ви се изплъзне. Има само едно нещо, което може да го накара да реагира яростно – несправедливостта.
 Научете се от детето Везни да обичате и да цените добрите отношения и да се раздавате, без да очаквате отдадената от вас обич да ви се върне.

Прогноза
Родените тази година Везни ще са много активни в желанието си да опознават себе си, да се доказват, да се развиват в различни насоки, за да изпълнява поетата задача, да са водещи във всяка работа, с която се захванат. Ще имат нужда за кратко да се усамотяват и това ще ги зарежда. Ще са много сръчни, красноречиви и ценители на красотата.


Милена Тод. Христова
акушерка, астролог
www.astro-vega.com