Малкият господин Везни печели обичта на околните със своята сърдечност и отстъпчивост. Той не обича конфликтите и ако случайно се окаже сред тях, деликатно се изолира, без да взема страна и да преживява негативни емоции.
Това момче има много силно развита интуиция и бързо и точно се ориентира кой става за приятел и кой не... То лесно става любимецът на компанията, защо е забавно и обаятелно.


От ранна възраст момчето Везни проявява вкус към смислените дейности. То не обича да си губи времето. Предпочита да насочва силите и интереса си към неща, които постоянно обогатяват познанията и опита му.

Момичето
От малка госпожица Везни желае да блести с чар и оригиналност. За нея е важно да е харесвана и обичана не само от най-близките, но и от всяка компания, в която попада.


Това момиче не може да остане в сянка и да не бъде забелязано. Неговата лъчезарна усмивка и ведър характер привличат като магнит приятели. Слабата страна на госпожицата е, че трудно взема решение, колебае се и не умее да дава точни отговори на задаваните й въпроси. Силната й страна обаче е, че не издава своята нерешителност, като умело я прикрива с деликатността и вежливостта си.