Лятото е към своя край, но за съжаление, същото не се отнася за болестите. Есента наближава, времето постепенно ще застудява и съвсем скоро ще ни връхлети новата вълна от вируси на настинките и грипа.

А бременната жена е особено уязвима към вирусните инфекции

Това се дължи на факта, че през деветте месеца имунната система е потисната. Ако е прекалено силна, тя ще възприеме растящото в корема бебе като чуждо тяло заради собствената му ДНК и ще го атакува. Затова природата се е погрижила организмът по естествен начин да направи нужните промени в защитните си сили, за да бъде предпазен плодът и той да се задържи в утробата на майката.

В същото време, грижейки се за безопасността на бебето, на тялото му е трудно да се бори и с вирусите. Ето защо е много вероятно инфекцията да протече по-тежко при бременната и дори най-леката настинка да се превърне в сериозно боледуване.

Подгответе се отсега за срещата с вирусите

Все пак бременността трябва да е период на хубави преживявания и емоции, а не на боледуване. И тъй като обикновено грипът атакува към последните два месеца от годината, точно сега е моментът да подсилите организма си и да се предпазите от предстоящите инфекции. Хранете се здравословно, отделяйте достатъчно време за сън и за разходки на чист въздух. Ако наблюдаващият ви лекар позволява, практикувайте подходящи за състоянието ви спортове. Стремете се да намалите стреса до минимум, не се ядосвайте за малки и незначителни неща.

Използвайте помощта на хомеопатията. Тя е ефективна и напълно безопасна за вас и за бебето в утробата ви. Клинични изследвания показват, че приемът на 3 таблетки дневно от хомеопатичното лекарство Инфлуцид в продължение на 1 месец дава профилактичен ефект срещу грипните и парагрипните вируси за 3 месеца в есенно-зимния пик на инфекциите. Препаратът може да се използва от цялото семейство.

Добре е да съчетаете Инфлуцид с профилактичната комбинация от Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз, която също е много подходяща преди есенно-зимния сезон. За един месец приемайте сутрин по 3 табл. от сол №3 железен фосфат. Тя осигурява повече кислород за тъканите и повече енергия за защита на организма от вирусите. На обяд – по 3 табл. от сол №6 калиев сулфат, която укрепва защитните функции на кожата и подпомага прочистващите процеси в тялото. А вечер – по 3 табл. от сол от №7 магнезиев фосфат. Тази сол има хармонизиращо и релаксиращо действие в периоди на стрес, какъвто всъщност е бременността, и подобрява съня. Дозата за деца е по 2 табл. от всяка сол на ден.