Ако съществуваше матура за родители, преди да се роди бебето, то определено въпросната щеше да включва темата ,,Каква бебешка количка да изберем‘‘. И познайте – никак, ама никак не е лесно да изберем, в случай че няма кой да ни помогне.

Впрочем напълно заслужено ѝ се отделя подобно внимание, защото, за разлика от много други атрибути, тя остава да служи на цялото семейство дълго време или поне от 0 мес.+ до 4-годишна възраст на мъника. Затова, както казват не една и две любими баби, избирайте умно.

 Ние скочихме в дълбокото и селектирахме основните правила при избора на най-добрата бебешка количка:

 Безопасност

Първият и най-важен аспект при избора на бебешка количка е безопасността. Уверете се, че количката отговаря на всички стандарти за безопасност и е сертифицирана от съответните организации. Огледайте се за 5-точков предпазен колан, задължително с меки протектори и свалящ се борд.

 Удобство

Количката трябва да бъде удобна както за вас, така и за вашето бебе. Преди да вземете решение, тествайте различни модели, за да видите дали ви предлагат комфортно усещане. Ако се сгъва бързо с помощта само на едната ви ръка… Хм, решението е наполовина взето.

 Размер и тегло

Вземете предвид размера и теглото на количката. Те трябва да бъдат подходящи лично за вас – не поставяйте на първо място мнението на съседката – чуждият личен опит не важи на 100% за вас. Ако често пътувате или използвате обществения транспорт, леката и компактна количка може да бъде предимство. Кошът за новородено следва да бъде лесен за пренасяне,

 Маневреност

Маневреността на количката е от съществено значение. В асансьора, хранителния магазин, в парка по време на празник – да, трябва да ви бъде лесно, а на детето -- удобно. С една дума, приятели,  където и да се намирате, не бива да усещате количката като допълнителен товар. Напротив – тя трябва да стане естествен придружител, изпълняващ своята мисия без забележка. О, за малко да забравим – макар че едва ли има нужда да го уточняваме – задължителни са двете позиции на седалката (в посока на движение и с лице към родителя).

 Допълнителни функции и включени аксесоари

 Разгледайте допълнителните функции на различните модели, ,като компактно и лесно  сгъване и разгъване, сгъване заедно със седалката, обемен сенник с мрежести сегменти, който се регулира на височина, регулируема седалка, широк кош с меко матраче. Обърнете внимание какви включени  аксесоари има  – дъждобран, покривало за крачета, мрежа против насекоми  и др. С колкото повече екстри и аксесоари идва една количка, толкова повече спестени допълнителни разходи получават  мама и тати. 

Цена

Цената също е важен фактор при избора на бебешка количка. Вземете предвид бюджета си, но не забравяйте да оцените качеството и функциите на количката, за да вземете най-доброто  решение.

 Съществува ли такова ,,чудо на природата“?

Преди да решите, че сме описали съвършената, но невъзможна за откриване бебешка количка, ви споделяме, че всъщност ТЯ е съвсем реална. Cangaroo създаде КОМБИНИРАНА ДЕТСКА КОЛИЧКА HYDRA 2В1, която напълно промени представите ни за избора на този така ценен атрибут. Освен че е абсолютно достъпна, тази количка е способна да отговори на изискванията на всички родители. И изискванията, и очакванията са високи. Уверете се лично защо това е правилният избор за вас.