Планирането на семейна ваканция може да бъде едновременно и вълнуващо, и изпълнено с предизвикателства начинание. Битува схващането, че за родителите не съществува истинска почивка, а само смяна на локацията, на която да тичат след малките. Е, нека ви разкрием една тайна – ,,ключът за палатката‘‘ се крие именно в доброто планиране и правилния избор на място. Тя – пълноценната семейна ваканция, не е утопия, а напълно реално удоволствие. И вие го заслужавате.

Затова споделяме няколко полезни стъпки, които ще ви отведат точно там…

1. Свикайте семейния съвет, обобщете кой как си представя пътуването и престоя на различно от собствения ви дом място. Приоритизирайте желанията, намерете златната среда и се заредете с положителни мисли. Истината е, че най-щастливи спомени се раждат, когато ги споделяме с повече близки хора. Затова – обадете се на приятелите си с деца, поканете бабите, кажете на роднините да стягат багажа и смело напред.

2. Потърсете подходящата дестинация. Когато сте с малки палавници, е далеч по-удобно да изберете локация в България – независимо дали става дума за морски приключения или просто бягство от сивото ежедневие. Впрочем Балчик е пример за живописно градче, комбинация от невероятна природа, забележителности и ресторанти на високо ниво. Неотдавна крайбрежната алея на града придоби нов облик и се превърна в център за специални събития, колоритни фестивали и любимо място за разходка.

3. Не правете компромис с ,,временния нов дом‘‘ за сън, игри, отдих и забавления. Та, в този ред на мисли – хотел или вила? Нека да помислим логично – заминавате на почивка с приятели, вашите и техните деца (активни, шумни, щури, жадни за приключения… ). Разбира се, че сценарият на съвършената почивка се пише в просторна вила, с двор, удобства, обзавеждане, което гали очите (и не само), панорамни гледки, спиращи дъха, а за да е пълно щастието нека има и отопляем басейн + безплатен паркинг.

4. Позитивната нагласа е изключително важна. ,,Понякога се питам, има ли смисъл да сменям апартамента с… платена стая‘‘. Не можете да си представите колко много майки описват семейната ваканция така. За щастие, ВИЛИ БАЛЧИК разбиват на пух прах митовете за почивка с деца, превръщайки се в оазис на – voilà – блажената почивка.

Само един поглед е достатъчен, за да се влюбите в локацията, а още няколко ще ви помогнат да изберете колко голяма вила е нужна за вашето приключението:

Вила Hacienda Del Sol

Вила Cook

Вила Apple

5. Подгответе се за непредвидени обстоятелства – все пак сте с деца.

Аптечката за малки и големи става задължителна, когато семейството се сдобие с наследници. Наред с подходящи дрехи в багажа (прегледайте прогнозата за времето), не пропускайте и медикаментите, нужни за овладяване на различни състояния. Препоръчително е и да имате лесен достъп до спешен медицински кабинет, ако се наложи. Да, тук отново се връщаме на локацията. И – да, припомняме, че Балчик е право в целта.

6. Планирането изисква време, затова – действайте. Не оставяйте за последния момент запазването на ,,вашето място‘‘. Превърнете организацията в удоволствие, обградете се с хора, които харесвате – ВИЛИ БАЛЧИК предлагат настаняване от 6 до 16 гости, като има и избор на апартаменти за ценителите на индивидуалните ваканции.

Например резиденция Балкида се състои от три отделни къщи в един просторен двор, 4 отделни апартамента (Вяра, Надежда 1, Надежда 2, Любов) с общо външно пространство. Отличен избор за хора, които ценят своето лична свобода, но същевременно биха искали да споделят специални моменти с приятели на една ръка растояние. Черешката на тортата в тази приказка е, че Резиденцията се намира на крайбрежната улица в Балчик – не можем да мечтаем за по-добро място. А вие?

С други думи --  просто резервирайте онлайн сега ТУК и нека сладкото очакване да започне!