Една успешна бременност се планира няколко месеца преди самото зачеване — вярно ли е? Да! Храната обаче стои в основата, защото именно тя е сред градивните елементи, компонтнтите, с които се изгражда и развива бъдещия генетичен материал за зачеване на бъдещото ни бебе.

Но ако вече сме в очакване… Тогава не се тревожете, но се информирайте - питайте, споделяйте, посветете време и отношение на своето здраве, което е директно свързано и с благополучието на бебето в утробата.

Щастливи сме, защото тенденцията е все по-често бъдещата майка да се замисля каква храна да приема, дори преди 9-те месеца да не се е вълнувала в детайли по този въпрос. Разбира се, това води и до категоричен отказ на някой вредни навици.

Трудно ли е да се храним рационално? Лесно ли е само чрез храната да осигурим на бебето всички полезни витамини и минерали? Определено пред дамите стоят предизвикателства и тук е важно да получат качествена подкрепа.

През 9-те месеца не се впускайте в диети, освен в препоръчаните и ръководени от лекар. Ако в първите месеци имате гадене и повръщане, приложете лечение, назначено от лекар. Ако е нужно, постъпете в болница без излишна паника – това ще е добре и за вас, и за бебето.

Задължително се хранете три пъти дневно и по възможност си осигурете още 1–2 закуски – втора сутрин и следобедна. Имате ли още въпроси? Гледайте на 20 октомври (четвъртък), 18:00 ч., на живо в YouTube канала на „9 месеца“! 

Присъединете се към събитието ОЩЕ СЕГА

Наш гост ще бъде д-р Златомира Арабаджиева, акушер-гинеколог, II САГБАЛ "Шейново", O.S.C.A.R. Clinic - пренатална диагностика. С нея ще си поговорим за това, какви витамини и минерали да приемаме преди и по време на бременността. Предаването е част от здравната видеопоредица ЗДРАВЕ НА ФОКУС  - съвместен проект на Phoenix Pharma, Дарик и "9 месеца"!

Очакваме вашите въпроси на лично съобщение във Facebook