,,Ние сме това, което мислим, което ядем…‘‘ Чували сте тези фрази, но доколко се замислихте как всичко онова ,,отвътре‘‘, кореспондира с резултата на повърхността? Например, за да имаш красива и лъскава коса – нещо, за което мечтае почти всяка жена на този свят, не е достатъчно да си се родил с точния ген. Здравето подлежи на планиране, изграждане, последователност и се нуждае от нашето специално внимание – то не е просто даденост, а ценен подарък. Осъзнатата грижа не е суета, а любов към нас самите. Дългата коса е част от женствеността, но, нека сме откровени, нужни са още блясък, плътност, сила, еластичност и някак си картината на удовлетворението ни добива цялост.

Стресът и липсата на ритуали за наслада на сетивата, пряко се отразяват на външния ни вид, в това число и на косата, ноктите, кожата. Не само хормоналният дисбаланс може да бъде отговорен за появата на косопад – негативните емоции също имат своята главна роля (здравето е сложен пъзел, но, ако дисциплината е налице, успехът е гарантиран).

Затова, без да отлагате за утре, вземете решение днес – време е за грижа отвътре навън.

И понеже на фокус е зашеметяващата, вълнуваща и съвършена коса, даваме съвети как да се сдобиете именно с такава:

Намерете точните добавки. Parusan таблетки за коса, кожа и нокти оказват благотворен ефект върху регенерацията на косата и укрепването на ноктите и за имат най-отговорната роля в нашите очи – поддържането на красив външен вид. Съдържат комплекс от витамини, минерали, биотин, метионин и растителни екстракти с благотворно действие, следователно оказват влияние (и то какво!) върху красивия  външен вид на косата, кожата и ноктите. За да добиете по-обширна представа, даваме конкретни примери…

Витамин А стимулира продукцията на колаген, забавя появата на фини линии и бръчки, подпомага процесите на реепителизация и регенерация на кожата като същевременно защитава от вредните слънчеви лъчи и подобрява хидратацията на кожата.

Витамин С потиска продукцията на протеина DKK-1, известен още като протеин на плешивостта и по този начин стимулира растежа на косата. Витамин С е силен антиоксидант, има важна роля в метаболизма, производството и усвояването на тирозин, колаген, карнитин или иначе казано – елементи, необходими за поддържане на косата, ноктите и кожата.

Биотин е подходящ при чувствителна кожа, чупливи нокти, тънка и суха коса. Редовнията му прием намалява накъсването и сплитането на косата, подобрява еластичността, придава сияен блясък.

Екстрактите от коприва и полски хвощ са богати източници на минерали и витамини, важни за формирането на структурата на косъма и ноктите.

Цинкът допринася за подържане нормалното състояние на косата, кожата и ноктите. Стимулира регенерацията на кожните клетки и спомага за бързото зарастване на рани.

А красотата, приятели, е здраве, затова…

Движете се – спортът е част от пътя към красивите коса и кожа. Не пропускайте слънцезащитата, както и да се хидратирате добре. Изключете газираните напитки и бялата захар от дневното си меню.

 Спете достатъчно. Да, сънят е извор на младост и е важен за нашето здраве. Опитайте се всеки ден да лягате и ставате сравнително по едно и също време. Така целият организъм ще влезе в ясен ритъм, ще се повиши дневната ви продуктивност, ще се чувствате свежи и ободрени.

Заложете на естествени антиоксиданти, когато избирате храната си. Първо място сред тях заема витамин С – витаминът на живота. Той се съдържа в ябълките, в цитрусовите плодове, във всички червени зеленчуци, в магданоза, зелето, цвеклото, спанака... Витамин С лекува болните клетки, увредени от антителата, и съдейства за образуването на нови здрави клетки. Той поддържа кожата свежа и еластична. Сред активните антиоксиданти е и микроелементът селен. Той спасява ноктите, косата и кожата от отровите в замърсения въздух. Този микроелемент се набавя чрез консумацията на зеле, нетлъсто месо, риба, морски дарове, яйца, неолющен ориз, бели гъби (пърхутка, култивирана печурка). Друг силен антиоксидант е коензим Q10, съдействащ за увеличаване на енергията във всяка клетка.

Сигурни сме, че ако сме ви вдъхновили, заедно поставяме началото на една нова глава, свързана с чакана промяна – тази на грижата от нас за нас във всеки аспект. Бъдете здрави и красиви!