Сигурно не знаете, че освен по плач, бебетата са световни шампиони и по смях. Те се заливат от смях около 400 пъти на ден. Това е истинско щастие, защото веселието крепи семейството.

Наслада във ваната

Ех че приятно щипе сапунената пяна! Необичайните дразнения по кожата карат бебетата да хълцат от радост. При това мозъкът им се препълва с ендорфини, присъщите на организма хормони на щастието. Същото става и с мама и татко!

С главата надолу

Какво по-хубаво има от това да висиш на краката си с глава надолу и да гледаш как котката се разхожда по тавана? Новата гледка е толкова смешна – поне колкото мама, когато лапа биберона на шега.

Радостта от летенето

Да бъдат подхвърляни от таткото във въздуха – това обичат всички деца. Те се нуждаят от това, за да тренират органа на равновесието си, т.нар.вестибуларна система във вътрешното ухо. Много ясно, че при това не може без смях.

Полъх на хумор

Понякога е достатъчно да духнете в лицето на малкото, за да предизвикате възторга му. След две- три подухвания можете просто демонстративно да поемете дълбоко въздух, за да се залее то в смях.

Смях от уплаха

Криеницата е класическият номер. Покривате главата на детето със завивката за кратко, за да последва облекчението от излизането на светло. Какво щастие, всички са още тук! И естествено, най-веселото е, че това се повтаря поне 20 пъти.

Весели атаки с гъделичкане

Каква побъркана работа – нападат ни, а ние се смеем до припадък. Според психолозите гъделичкането е най-дружелюбната форма на човешки конфликт. Тук действа и ефектът на изненадата. И тъй като не е възможно да се изненадаш сам, не е възможно и да се гъделичкаш сам.