София, 23 октомври 2013 г. Първите smart уреди за готвене в света на Zepter International вече се предлагат и на българския пазар. Разработката им отнема над 2 години на световния концерн и милиони инвестиции. Smart „пакета” се състои от три части: съд за готвене с дигитален радио термоиндикатор, дигитален радио индукционен котлон и дистанционно с аларма. Те са непрестанно в радио връзка помежду си, така че спестят 50% от времето за готвене, 70% от използваната енергия и 50% от храната.

Уредите готвят почти сами. Термоиндикаторът на съда „комуникира” с индукционния котлон, а дистанционното с аларма уведомява в обсег от 30 метра кога готвенето е приключило или настъпват непредвидени обстоятелства.

Термоиндикаторът е с дигитален интерфейс. Той има 4 бутона, които се задействат само с едно докосване - за включване и изключване, за настройване на желаната температура, за времето за приготвяне на храна, и за избор на режим на готвене (без вода или печене без мазнина).

Индукционният котлон се загрява само ако върху него има поставен съд. Той мигновено регулира топлината, като по този начин спестява енергия. Непрекъснато комуникира с дигиталния термоиндикатор.

Дръжките на съдовете също са „умни”. Чрез специална патентована технология никога не се загряват, макар че са направени от метал. За първи път те се предлагат в 6 различни цвята. „Понеже на тях безпроблемно може да се подпира или поставя съда за готвене, той може да се използва и като сервирна чиния в тон с обзавеждането в дома или подредбата на масата”, поясняват от Zepter -България. „Умните” дръжки са от 3 слоя метал, който не позволява да се плъзгат или въртят в ръката при хващане.

Съдовете са направени от най-скъпата неръждаема стомана в света с много нисък процент въглерод. Специалният метал на „кухненските шедьоври” се използва в медицината за импланти и протези, както и в производството на ексклузивни коли и яхти. Той прави съдовете за готвене устойчиви на корозия и най-важното – елиминира интоксикацията на храната по време на готвене.

Капакът е плосък в центъра, а това позволява по-равномерно разпределение на кондензацията при готвене.

Първите smart съдове за готвене в света са с характерния за Zepter красив дизайн. Педлагат се от днес на пазара в България от представителството на марката.

За допълнителна информация: bg.zepter.com/bg_BG/, тел.02 988 44 58, e-mail: marketing@zepter.bg