У дома сте, всичко е подготвено за новия член в семейството. Избрали сте дори най-дребните детайли с внимание, любов и специално отношение. Е, ние сме дълбоко уверени, че изборът на пелени също трябва да бъде правен спрямо високите ви родителски  критерии – все пак пелените са в близка връзка с кожата на вашето бебе.

Кои всъщност би следвало да бъдат важните акценти при избора на пелени?

  • На първо място – уверете се, че са подходящи на нежната бебешка кожа или иначе казано, меката, деликатна и „чувствителна“ повърхност е задължителна за комфорта на бебето.
  • Намерете пелени с високо количество суперабсорбент, който осигурява бързо попиване и държи влагата далеч от бебешката кожа.
  • Двойни бариери около крачетата – не бива да правите компромис с тази функция, защото именно тя ви осигурява отлична защита срещу протичане.
  • Стремете се към съвършено анатомично прилягане – крачетата ще ви благодарят за това!
  • Изберете марка с високи стандарти и доказан професионализъм – доверието се гради трудно, но веднъж спечелено към определен продукт, няма да търсите замяна.
  • Атрактивен дизайн – да, дори той има своята роля, бидейки част от ежедневието на безценното ви съкровище.

И така, говорейки си за пелените, няма как да не споделим и продукта, който съчетава всичко онова, което ни идва наум, мислейки за избор на пелени. Pufies Sensitive Pants – обновени, с цели 5 подобрения, изключително удобни за детето и лесни за слагане и махане (обещаваме, че татковците ще се включват с удоволствие). Гащичките на Pufies следват движенията на бебето, дават усещане за майчини милувки, обгръщайки нежно пухкавите извивки. Когато имате верните помощници в грижите за бебето, вие ще се наслаждавате на всеки миг с мъничето, за да го превърнете в безценен спомен.

Съвети за зоната под пелените
Сменяйте пелената на бебето на всеки три часа, за да предотвратите подсичането и появата на червени петна по дупето. Когато имате възможност, почиствайте под течаща вода, разбира се, ако сте навън, действайте с мокри кърпички. Ако все пак протриване е налице, а бебето изпитва сериозен дискомфорт, можете да му помогнете с отвара от лайка или смрадлика, като обтривате подсечените зони с напоен тампон. Това определено ще облекчи обрива и ще стимулира възстановяването на кожата. Не пропускайте да се сдобиете с подходящ крем, предназначен именно за такива ситуации.