Силиконови гърди, ботокс на лицето, химически пилинг… Съвременната хирургия и дерматология почти нямат граници. Вече може да коригирате всички несъвършенства във външния си вид. Ако не харесвате носа си, ушите или дори пръстите на краката си, само съберете достатъчно пари и кураж и ще ги промените. Напълно естествено е сериалът за козметична хирургия „Кръцни-срежи” да има толкова висок рейтинг. Жените са луди по него, а вече и мъжете не се колебаят да хвърлят по едно око. Суетността няма граници. Само за няколко години козметичните интервенции в света са се увеличили с повече от 15%. Все повече дами са склонни да събират пари за липосукция на бедрата или операции на гърдите, но не и да ги дадат във фитнес залата. Сред най-предпочитаните хирургични интервенции са липосукцията, корекцията на носа и увеличаването на бюста. Топ 3 от по-леките намеси, които не изискват престой в болницата, са поставянето на ботокс, химическият пилинг и лазерната епилация. Сред звездите, лягали под ножа на пластичните хирурзи, са Анджелина Джоли, Бритни Спиър, Дженифър Анистън. Някои от тях не го признават. Други просто свенливо се усмихват, когато ги питат за корекции. Докъде обаче могат да стигнат богатите и известните, за да изглеждат перфектно? „Едни от най-новите, а и най-търсените процедури в Холивуд са лазерното вагинално подмладяване и лазерната вагинопластика. И двете са разработени от американеца д-р Дейвид Матлок”, казва д-р Илия Калчев, уролог в „Хил Клиник”. Добрата новина е, че и българските дами вече могат да се възползват от тях. Отново на 18
Един от най-големите страхове на жените, родили две–три деца, е, че сексуалното им удоволствие ще намалее. Причината? След разтягането на матката и влагалището от бременността и раждането те се опасяват, че сексът вече няма да им носи тази наслада, както преди. Проучване на „9 месеца” сочи, че за много двойки още през бременността страстните ласки вече наистина са мираж. „При лазерното вагинално подмладяване (Laser Vaginal Rejuvenation – LVR) се възстановяват вътрешните полови органи на жената, стеснява се диаметърът на влагалището. Методът е разработен, за да се подобри сексуалният живот на дамите и да се увеличи удоволствието, което те изпитват по време на акта. Пациентките ни се връщат с 20, дори 30 години назад. Благодарение на корекциите, които правим, контракциите при оргазма са много по-силни”, обяснява д-р Калчев. Много жени се възползват от тази процедура след бременността. Тя се извършва със спинална упойка и жената остава в клиниката само един ден. Лекарите са категорични, че ако тя иска отново да забременее, корекциите във влагалището не пречат да има бебе. „Тази процедура не може да се приложи при жени, които страдат от вагинални инфекции или имат ракови образувания. Няма други противопоказания”, обяснява лекарят. У нас цената й е около 3500 лв.

За най-суетните
Какво ли значение отдават мъжете на външните полови органи на своята партньорка? Женските списания не правят подобна класация, защото въпросът е прекалено интимен. Потомците на Адам обикновено твърдят, че са привлечени от големите гърди или стройните крака на половинката си, но какво мислят за най-деликатните и части? Благодарение на лазерните корекции или на т.нар. дизайнерска лазерна вагинопластика (Designer Laser Vaginoplasty – DLV) вече родилите дами, а и тези, които планират бременност, могат сами да определят как ще изглеждат външните им полови органи. „Това е естетичен метод, при който жената може да донесе снимка и да покаже как точно иска да изваем интимните й органи”, разяснява специалистът. След като веднъж се приложи, процедурата няма нужда отново да се прави. Някои дами се притесняват, че едната от срамните им устни е по-малка от другата или пък че клиторът им не е достатъчно голям. Тези „дефекти” вече могат да се коригират. 

Нон стоп оргазъм
Чудесата на козметичната хирургия не свършват дотук. Освен че докато кърмите бебето си, може да се наслаждавате на новите си придобивки „отдолу”, има възможност да направите и сексуалния си живот наистина незабравим. Специалистите твърдят, че жените стигат до оргазъм по-трудно от мъжете. „G-shot е патентован метод за увеличаване на G-точката при дамите. Специален препарат се инжектира под влагалищната стена. Действието му е между 6 и 12 месеца. След процедурата при нормален секс жената изпитва изключително силно удоволствие. G-shot-ът се прилага при лечение на дами, които никога не са изпитвали удовлетворение от секса. След около година организмът на жената абсорбира веществото”, казва д-р Калчев.

Мая Ковачева